Amélie Mauresmo (Davis Cup) en Julien Benneteau (Fed Cup) vervangen Noah als Franse coach

Amélie Mauresmo (Davis Cup) en Julien Benneteau (Fed Cup) vervangen Noah als Franse coach

Foto: AFP

Yannick Noah zal volgend seizoen niet langer de Franse teams in de Davis Cup en Fed Cup coachen. De Franse tennisbond (FFT) heeft zaterdag Amélie Mauresmo aangesteld als opvolgster bij de mannenploeg, en Julien Benneteau voor de vrouwenploeg. Het is de eerste keer ooit dat een vrouw het Franse Davis Cup-team leidt.

Mauresmo stond van 2012 tot 2016 aan het hoofd van de Fed Cup-ploeg, met wie ze twee jaar geleden de finale verloor van Tsjechië. Tijdens haar actieve loopbaan pakte ze titels op de Australian Open en Wimbledon (beiden 2006) en won ze de Masters (2005) en de Fed Cup (2003).

Benneteau zet in september na de US Open een punt achter zijn actieve carrière. Hij werkte tien ATP-enkelfinales af maar verloor ze allen. In het dubbelspel telt hij twaalf eindzeges, waaronder de grandslam Roland Garros in 2014 aan de zijde van zijn landgenoot Edouard Roger-Vasselin.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.