Clara Cleymans openhartig: “Ik heb altijd moeite gehad om me vrouwelijk te voelen”

Clara Cleymans openhartig: “Ik heb altijd moeite gehad om me vrouwelijk te voelen”

Foto: Joe

Clara Cleymans was te gast bij Evi Hanssen op radiozender Joe. Ze praatte er openhartig over haar lengte, over zich volwassen voelen en over dertig worden.

Actrice Clara Cleymans is maar 1 m 55 groot, en dat heeft ze al heel haar leven moeite mee. “Ik heb het er vooral moeilijk mee gehad in mijn schooltijd. Ik hoorde er nooit echt bij, want ze dachten altijd dat ik jonger was door mijn grootte.”

Clara heeft het gevoel nooit serieus te worden genomen. “Als volwassene heb je dat ook een beetje. Ik heb altijd moeite gehad om me heel vrouwelijk te voelen. Ik voelde me het meest vrouwelijk als ik op hoge hakken liep en als ik geschminkt was. Ik moest moeite doen om te laten zien dat ik een volwassen vrouw was en me krachtig en autoritair te voelen. Door mijn lengte heb ik me altijd een meisje gevoeld, zelfs toen ik zwanger was’, vertelde Clara openhartig. ‘Ik draag zelfs broeken van meisjes van tien tot elf jaar.”

Video: Joe

Over dertig worden

Clara wordt dertig, volgend jaar op vijf januari. “Ik wil geen dingen meer doen die ik niet leuk vind of me niet opladen, nu doe ik enkel dingen die me inspireren: viool spelen, piano spelen, tekenen en romans lezen”, aldus Cleymans.

De actrice volgde loopbaanbegeleiding. “Ik wil niet veranderen van job, maar dat is iemand die je aan het denken zet. Als je nog iets anders wil doen, moet je er nu al zaadjes voor planten”, vertelde Clara.

Ze wil zich nu toeleggen op muziek. ”Ik wil nog graag een voorstelling maken waarin ik zelf piano speel en die ik zelf schrijf. Ik wil ook meer muziek schrijven. Ik heb al eens gedacht: waarom maak ik geen album met pianomuziek?”, vertelde Clara.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees