Huistaakbegeleiding moet kansen geven aan iedereen

HuGo helpt voor huiswerk bij begin schooljaar 2018-2019

Destelbergen - Huiswerk, daar denken we nu natuurlijk niet meer aan op enkele dagen voor het begin van de grote vakantie, maar vanaf september, wanneer we weer de schoolboeken induiken, komt HuGo de huistaakdraak misschien hier en daar een handje toesteken. HuGO staat vooral voor Huistaak-en Gezinsondersteuning, een nieuw project dat de voorbije week feestelijk werd ingesprongen door basisschoolkinderen van De Klaver, De Parel en de Sportbasisschool.

De basisscholen in Destelbergen en Heusden zijn al even vragende partij om huiswerkbegeleiding uit te bouwen binnen de gemeente.  Door middel van huiswerkbegeleiding kunnen kinderen uit kwetsbare gezinnen geholpen worden, want iedereen moet natuurlijk met dezelfde mogelijkheden aan de start komen. Hoe het praktisch werkt? Een student van de Hogeschool Gent werkt bij een aangemeld gezin samen met het kind en de ouders rond huistaken. Spelenderwijs leren staat op de voorgrond, en ook de aanzet om de ouders daarna zelf initiatief te laten nemen. "Nieuw is het allemaal niet", zegt schepen van Jeugd- en Kinderopvang Carolien Ongena. De expertise van het Sociaal Huis in Merelbeke zal van pas komen, zij zijn er twee jaar geleden al mee gestart en brachten al hulp bij liefst 37 gezinnen. Hun coach zal anderhalve dag per week in Destelbergen en Heusden aan de slag gaan om een en ander te organiseren."

HuGo is geen wondermiddel in armoedebestrijding, maar moet wel ouders ondersteuning geven in hun opvoedingstaak en op die manier extra kansen bieden aan kinderen uit de doelgezinnen. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio