Uitbaatster Sabine van Sint-Hubertus geeft gratis rondje bij elk doelpunt van Rode Duivels

FOTO. Lochristi kijkt massaal naar Rode Duivels

"Niet schrikken als hier volgende week een spandoek hangt met in het groot het woord FAILLIET op", zo lacht Sabine, de uitbaatster van café Sint-Hubertus in Zaffelare. "Ik had een gratis rondje per doelpunt van de Rode Duivels beloofd", zo vertelt ze, op het moment dat de Rode Duivels al drie of was het vier keer de Tunesische netten aan flarden geschoten hadden. De klanten waren er alvast niet rouwig om.

Aan de andere kant van het dorp, in de cafetaria van de sporthal Veerleveld, verzamelden zo'n honderd fans van de Rode Duivels. Het rollenpatroon dat vandaag de dag afgezworen wordt, hield er zaterdagnamiddag wel stand: de mannen binnen aan de toog met een pint naar één van de  twee schermen kijken, een kransje jonge mama's met buggy's en kinderwagentjes keuvelde gezellig op het terras.

Picasso Village: 2.600 fans

Een heel andere sfeer op de terreinen achter Drinks De Clercq, aan Dorp-Oost, waar Picasso Village dezer dagen een thuisbasis heeft. Daar telde men niet minder dan 2.600 aanwezigen. "Waar is je outfit, waar is je truitje?" zo kregen we te horen, en ja, blijkbaar waren de fotograaf en ondergetekende zowat de enige op wiens lijf geen geel, zwart en rood te zien was. De sfeer was er begrijpelijk heel uitbundig.

Beervelde Voetbalt met 1.050

Dat was ook het geval in de Bosmansdreef in Beervelde, waar op het domein d'Heyboght Beervelde Voetbalt plaats vond. Ook daar veel meer volk dan de voorbije maandag: "We telden hier 1.050 mooie en lieve mensen" aldus Tom Mestdach van feestzaal Breughel en L'Autre Côté en mede-organisator van Beervelde Voetbalt. "Die mensen kregen bovenop de wedstrijd en de sfeer er ook nog een optreden van Steve Thielens bij. Danny Veyt, die in Mexico in 1986 als Rode Duivel een doelpunt scoorde, was hier ook. En Beerveldenaar en buurman Miguel Wiels en zijn vrouwtje Free Souffriau waren hier ook en zagen dat het goed was" aldus een enthousiaste en tevreden Tom. "In de VIP was er heel wat businessvolk dat bij één of meer glazen rozé zowel genoot van het voetbal en ondertussen aan het netwerken was."

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio