Alweer geen punten en nieuwe teleurstelling voor Stoffel Vandoorne: “Wagen is nog steeds niet snel genoeg”

© AFP

Stoffel Vandoorne slaagde er zondag in de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk opnieuw niet in om WK-punten te sprokkelen voor McLaren. Onze landgenoot parkeerde zijn bolide op het circuit in Le Castellet op de twaalfde plaats. “Ik kon al veel sneller rijden dan in de kwalificaties, maar de wagen is nog steeds niet snel genoeg”, reageerde Vandoorne na de achtste WK-manche.

“Enkel met een beetje geluk zouden Fernando Alonso en ik vandaag in de punten gereden hebben. We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden als andere teams uit de problemen bleven. En dat bleek zo te zijn. Ik kende een goede race. Op het einde haalde ik Kevin Magnussen en Fernando in, dus ik blik tevreden terug. Jammer dat we geen punten pakken”, analyseerde Vandoorne, die vanop plek 17 moest vertrekken na een matige kwalificatiesessie. “Onze snelheid was zeker al beter dan zaterdag in de kwalificaties. Als we erin slagen om onze snelheid op zaterdag te verbeteren, kunnen we in de races betere resultaten neerzetten. Er is niets mis met de balans van de wagens, we creëren enkel niet genoeg snelheid.”

McLarens koersdirecteur had enkel lof voor zijn piloten. “Stoffel en Fernando hebben hun uiterste best gedaan en haalden het maximum uit de wagen. Ze bleven foutloos en waren meedogenloos. Het is frustrerend dat ze niet beloond worden met WK-punten. We weten dat we moeten blijven sleutelen aan de wagen”, aldus Eric Boullier. “Na zo’n teleurstellend weekend is het moeilijk om positieve elementen te vinden. Maar ik trek me op aan de snelheid van de wagen tijdens de race. Dat was al veel beter dan in de kwalificaties. We moeten nu uitdokteren hoe we die snelheid ook op zaterdag kunnen vinden, zodat we in de races competitief kunnen zijn.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer