Niets dan lachende gezichten op 22ste Keizer Karel Cup op Blaarmeersen: 8.000 supporters schreeuwen Duivels naar overwinning

8.000 supporters voor de Duivels. Foto: fvv

Gent -

Als u afgelopen weekend ergens naar het voetbal móést kijken, was het wel op de Blaarmeersen. De organisatoren van de 22e editie van de Keizer Karel Cup legden tussen 14 en 16 uur alle matchen stil om met bijna 8.000 supporters naar de Rode Duivels te kijken. Onder een stralende zon werd de overwinning van de Duivels stevig gevierd, maar er moest natuurlijk ook nog worden gevoetbald.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Keizer Karel Cup (KKC), het jaarlijkse minivoetbaltoernooi op de Blaarmeersen, werden zaterdag alle matchen stilgelegd … om naar het voetbal te kijken. Dat de Duivels hun match met 5-2 gingen winnen, stond in de sterren geschreven. Red Flame Tessa Wullaert had het onze jongens een kwartier voor de aftrap in Moskou immers voorgedaan, en won met haar minivoetbalploeg ook haar match met 5-2.

“Ik studeerde hier aan de topsportschool en kwam vroeger ook vaak naar de KKC”, zegt Wullaert. “Als ik dan eens in België ben, wil ik hier natuurlijk zijn om met mijn vriendinnen te voetballen.” Haar aanwezigheid verbaasde organisator Jan Baele van Sportizon niet. “Zelfs toppers als Tessa komen hier graag nog eens mee voetballen om met hun vrienden van de ongedwongen sfeer te genieten.”

8.000 supporters

Dat de Keizer Karel Cup een jaarlijkse voetbalhoogdag is in Gent, wist u al. Maar met de overwinning van de Rode Duivels barstte het voetbalgebeuren op de Blaarmeersen afgelopen weekend helemaal uit zijn voegen. De 400 ingeschreven ploegen, goed voor bijna 4.000 mannen en vrouwen, zakten samen met nog duizenden supporters af naar de twee grote schermen om naar de WK-match van de Duivels te kijken. Met een scherm van 24 m2 op het buitenplein en nóg een scherm van 12 m2 in de grote tent zaten 8.000 uitgedoste voetballers en supporters klaar voor de match van het jaar.

Party

Het bier vloeide rijkelijk: tijdens de Duivelsmatch alleen al werden 35 vaten getapt, omgerekend is dat zeven vaten per doelpunt van het nationale elftal. Maar problemen waren er niet. “Agressie of opstootjes kennen we hier niet, want iedereen is hier voor het voetbal. De stralende zon en de prachtige prestatie van de Duivels deden de rest”, zegt organisator Jan Baele.

Na de match van de Rode Duivels stond om 19 uur een grote barbecue op het programma en kon nog tot 3 uur zondagochtend tijdens de Summerparty worden getoost op de overwinning .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio