TennisTC Wingfield

Coene en Pantelic vieren

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Terwijl in Mannen 1 de pikorde werd gerespecteerd en favoriet Bram Coene op TC Wingfield zijn eerste zomerzege in het Belgian Circuit greep, stond Vrouwen 1 met winnares Sara Pantelic bol van de verrassingen.

Geen gekke bokkensprongen dus in Mannen 1 op het stertoernooi in Mechelen, waar met Bram Coene (A Nat. 42) de favoriet ook won. De A-speler rondde zelfs af zonder setverlies, want ook gisteren in zijn finale tegen Liam Dielen (B-15/2) van TC Gym bleef Coene foutloos. Een best nog spannende eerste set eindigde in 6-4 voor Coene, die in set 2 nog een versnelling hoger schakelde en met 6-2 overtuigend de partij in een definitieve plooi legde. Voor Coene is het de eerste zomerzege in het Belgian Circuit, nadat hij enkele weken geleden nog door Dennis Bogaert in de halve finale werd gewipt op het toernooi van Louvièrois.

Veel minder voorspelbaar was het scenario in Vrouwen 1, waar complete anarchie heerste en alle vier de reekshoofden op de hoofdtabel bij hun eerste optreden in de kwartfinales meteen werden gewipt. Dat leidde tot een onuitgegeven halve finale, waarin het vooral uitkijken was naar de jonge wolven Sara Pantelic (B+2/6, 13 jaar) en Anastasia Megrabian (B+2/6, 15 jaar). Terwijl die laatste in haar halve finale in drie sets door de knieën ging tegen Jentl De Graeve (B-15/1) van TC Kromveld stoomde Pantelic onverstoord door tegen Charlotte Dupont (B-15): 7-5, 6-1. Ondanks haar erg jonge leeftijd hield Pantelic ook in de finale het hoofd koel. Ze liet De Graeve met 6-2, 6-0 geen schijn van een kans en mocht in sneltempo oververdiend haar eerste succes in het Belgian Circuit vieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio