Tennis

Willemsen-Dufraing wint na zware driesetter

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Terwijl gisteren op Kastelse TC het dubbeltoernooi eindigde, werden er op TC Wingfield (zie hiernaast), in Merelbeke en in Brussel ook finales gespeeld in het Belgian Circuit.

Tom Pisane (Brandt TC) was de beste in de finale van het Belgian Circuit-toernooi in Merelbeke. De B-15/4-speler nam met 6-2, 6-3 de maat van Clement Debaveye (B-15/2). In de halve finale gaf Gilles Van Beirendonck, lesgever op TC De Chalet in Grobbendonk, bij een 5-0 voorsprong voor Pisane in set één er de brui aan.

Op het vijfsterrentoernooi in Brussel (Racing Brussel) trok Yannick Van Den Bulcke aan het langste eind. De Antwerpenaar won de eerste set tegen Limburger Niels Cleeren met 6-3 en zag zijn opponent nadien de handdoek gooien. Bij de vrouwen sneuvelden Charlotte Swaans en Vicky Van De Peer in de hoofdstad allebei in de kwartfinale.

Gisteren stonden ook de finales op het dubbeltornooi van de Kastelse TC op het programma. De olympische bobsleester Elfje Willemsen won met haar vriend Kevin Dufraing, voetballer bij Vorselaar, de finale in het dubbel gemengd tot 25 punten. Maar ze hadden daar wel drie sets (6-4, 6-7, 10-6) voor nodig tegen Annelize Klein en Ben Frederickx. Zus Bieke Willemsen en Jelle Willemsen verloren de finale dubbel gemengd tot 70 punten in een supertiebreak tegen het duo Geert Vandoninck-Julie Maes. Jeroen Bruyninckx en Mathias Campforts staken de zege op zak in de reeks tot 90 punten (dubbel mannen).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio