Dochter Lynn Wesenbeek maakt acteerdebuut: “Een ode aan VTM, maar ook aan mijn mama”

Dochter Lynn Wesenbeek maakt acteerdebuut: “Een ode aan VTM, maar ook aan mijn mama”

Foto: carlo coppejans

Als fotomodel weet ze de camera als geen ander staan, maar acteren? Voor Lauren Versnick (24), dochter van VTM-icoon Lynn Wesenbeek, is dat onbekend terrein. Maar op de set van ‘Studio Tarara’, een fictiereeks die zich afspeelt in de beginjaren van VTM, kan ze haar draai prima vinden.

Op de set van Studio Tarara lopen grote kanonnen rond. Koen De Graeve speelt een drugsverslaafde acteur, Ruth Beeckmans een seksverslaafde actrice, Geert Van Rampelberg een depressieve publieksopwarmer. Tussen al die kanjers: een nieuw gezicht. Lauren Versnick, dochter van VTM-icoon Lynn Wesenbeek en voor­malig gedeputeerde Geert Versnick, speelt Babs, een kleedster met acteerambities. Lauren loopt er ontspannen bij, maar dat was op haar eerste dag wel anders: “Ik dacht dat ik ging flauwvallen.” (lacht) “Gelukkig is iedereen hier ontzettend vriendelijk, ik voel me echt welkom.”

Dochter Lynn Wesenbeek maakt acteerdebuut: “Een ode aan VTM, maar ook aan mijn mama”
Moeder Lynn Wesenbeek was een van de boegbeelden van VTM. Foto: Jeroen Hanselaer

Lauren weet wat een filmset is; ze werkte een tijdje achter de schermen van productiehuis Geronimo. En haar ervaring als model helpt ook. “Ik ben een camera gewend, maar acteren is wel helemaal nieuw voor me. Ik heb gelukkig wat coaching gekregen van actrice Janne Desmet (die ook meespeelt in de reeks, nvdr.). We hebben samen teksten doorgenomen. Janne had een heel goede tip: niet zomaar reageren op wat je tegenspeler zegt, maar goed luisteren en echt samen spelen. Dat is de theorie, nu de praktijk.” (lacht)

Studio Tarara speelt zich af in 1993, met de gouden jaren van VTM op de achtergrond. Interessant voor een twintiger die pas in 1994 geboren is. En nog interessanter voor de dochter van Lynn Wesenbeek, die een kwarteeuw lang een van de boegbeelden was van VTM. “Ik draag kleren die mijn moeder in die tijd ook gedragen zou hebben. De epauletten, de felle kleuren, het opgestoken haar: ik herken dat van de beelden van mijn mama. Al is mijn personage niet zo extravagant.”

De serie brengt ook de hoogdagen van Tien om te Zien en Rad van Fortuin in herinnering. “Dit programma is in de eerste plaats een ­tragikomische fictiereeks, maar ook een ode aan dertig jaar VTM. Mijn moeder was 25 jaar een vaste waarde in dat bedrijf, bij mij speelt er toch een zekere fierheid. Ik zie dit zelf een beetje als een ode aan mijn mama. Ze is nog niet komen kijken op de set, maar ik ga wel eens vragen of dat mag. Niet dat mijn moeder altijd over mijn schouder meekijkt bij alles wat ik doe. Ik stapte op mijn zestiende al alleen op een vliegtuig om in Egypte een fotoshoot van drie dagen te doen; zo zelfstandig ben ik wel. Maar mama is er altijd als ik ergens mee zit of advies nodig heb, we hebben een goede vertrouwensband.”

Modellenwerk

De nuchterheid van Lauren Versnick valt op. “Ik ben opgegroeid met het idee: droom groots, maar voetjes op de grond. Ik heb handelswetenschappen gestudeerd, maar doe vooral modellenwerk. Nu gaat mijn aandacht vol­ledig naar deze rol. Zo ben ik: ik spring graag op de trein van het avontuur, maar stap voor stap. En ik blijf altijd mezelf, ook als model. Daar heeft mijn moeder vaak op gehamerd. Anders ga je ten onder. Ik ken de clichés over het leven van een model, dat het niet allemaal even echt is. Eén keer zei een model tegen mij: de casting voor plus size modellen (met een maatjemeer, nvdr.) is aan de andere kant. Zij was natuurlijk super ­mager. Ik ben gewoon naar dezelfde casting gegaan, hoor. Maar ze zijn niet allemaal zo. Twee van mijn beste vriendinnen zijn modellen. En op deze set heb ik al een mooi compliment gekregen, dat ik op actrice Jennifer Lawrence lijk. Kan slechter, niet?”

INFO

INFO

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees