Erevoorzitter Jumping Zandhoven overleden

Erevoorzitter Jumping Zandhoven overleden

Gust Zagers in zijn geliefde biotoop: de piste van Jumping Zandhoven. Foto: kma

Zandhoven - In familiekring is afgelopen vrijdag Gust Zagers (87) overleden. Hij was erevoorzitter van Jumping Zandhoven en stichter van Woningbouw Zagers en IBC. “Hij was als een derde vader voor mij”, zegt burgemeester Van Hove.

Gust Zagers stichtte Jumping Zandhoven bijna een halve eeuw geleden samen met ereburgemeester Willy De Bie en Miel Peeters. Zijn zonen Dirk en Johan Zagers zijn actief in de paardenwereld. Gust liet destijds een jumpinghal bouwen op zijn grond aan de Oelegembaan. Later kocht de gemeente de jumpinghal over en werd het een ontmoetings- en feestruimte.

“Voor Gust Zagers was het heel belangrijk dat de opbrengst van Jumping Zandhoven naar het Zandhovens verenigingsleven ging”, vertelt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Als je weet dat wij jaarlijks ongeveer 30.000 euro uitdelen aan onze verenigingen, kan je nagaan hoe belangrijk hij is geweest op sociaal gebied. Die financiële impuls voor onze verenigingen is altijd enorm geweest. Daarnaast was Gust ook een heel goede raadgever en gewoon een gezellige mens. Met zijn woningbouwbedrijf is hij ook altijd een belangrijk werkverschaffer geweest. Willy De Bie beschouw ik als mijn politieke vader, maar Gust Zagers zie ik toch ook als een soort tweede of derde vader.”

 Tot voor enkele jaren was Gust Zagers nog van opbouw tot einde en van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zeer intensief betrokken bij Jumping Zandhoven. Tijdens de dagen van de jumping, was hij niet weg te slaan rond de piste.

Zagers nam nooit een politiek mandaat op. “Hij had vriendschappen over partijgrenzen heen en onderhield zowel goede contacten met Leo Tindemans als met Jacky Buchmann”, zegt burgemeester Van Hove.

Het afscheid vond volgens wens in intieme kring plaats.

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio