KajakpoloFlanders Cup

Belgische ploeg presteert goed in Hazewinkel

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

De Flanders Cup in Hazewinkel werd een groot succes met 150 wedstrijden waarvan een groot aantal op hoog niveau. Duitsland won zoals verwacht bij de mannen.

Organisator Dirk Bruers kon dan ook alleen maar een tevreden man zijn. “Het was een zwaar, maar tegelijk ook een heel mooi weekend. In totaal waren er 75 vrijwilligers die alles mee in goede banen hebben geleid. Er waren zoveel ploegen dat we om 7.00u ’s ochtends al moesten beginnen met de eerste wedstrijden. Ook onze livestream, een nieuwigheid dit jaar, werd goed bezocht. We hadden zowat 150 viewers verwacht, maar op de piekmomenten kwamen we aan 800.”

Ook sportief verliep alles goed. Er kwamen mooie winnaars uit de bus. “Vorig jaar pakte Duitsland nog alle eerste plaatsen mee, nu moesten ze tevreden zijn met de overwinning bij de mannen en de vrouwen -21. Bij de vrouwen verloren ze de finale tegen Groot-Brittanië, dat ook de sterkste was bij de mannen -21. In de finale kon Spanje goed weerwerk bieden aan Duitsland, maar uiteindelijk haalden onze oosterburen het met 8-5. Op het WK binnenkort in Canada lijken ze dan ook samen met Australië de topfavoriet te zijn.”

Onze Belgische ploeg deed het behoorlijk. “Ik had op een vijfde plaats gehoopt. Met de zevende plaats presteerden ze dus naar behoren. Het was een sterk bezet tornooi, dus die eindklassering valt mee. Bij de U21 was het met een tiende en een dertiende en laatste plaats minder goed. Zij moeten duidelijk nog meer samen spelen, maar daar wordt aan gewerkt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio