Geen cassatie voor seriemoordenaar Renaud Hardy

Geen cassatie voor seriemoordenaar Renaud Hardy

Foto: BELGA

Brussel -

Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om de veroordeling van Renaud Hardy door het Tongerse hof van assisen te verbreken. Dat heeft het parket-generaal dinsdag te kennen gegeven. Hardy was op 8 maart door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld tot levenslange opsluiting en werd bovendien voor vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Hardy, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, werd schuldig bevonden aan de verkrachting met foltering van en de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in Mechelen en de 52-jarige Linda Doms in Hofstade. Hij werd ook schuldig verklaard aan moordpoging op de 68-jarige dokteres A. H. in Hofstade en op actrice Veerle Eyckermans in Zemst. Hardy’s advocaat had cassatieberoep aangetekend omdat hij vindt dat er vormfouten staan in het arrest.

LEES OOK: Kan seriemoordenaar Renaud Hardy ooit nog vrijkomen? Het antwoord en alle vragen over het proces van het jaar.

“Het gaat om een technische discussie die betrekking heeft op de geestestoestand van mijn cliënt”, zegt meester Frédéric Thiebaut. “Zo vinden wij onder meer dat er in het arrest veel meer nadruk werd gelegd op de geestestoestand van meneer Hardy tijdens de feiten, maar dat er amper rekening werd gehouden met zijn toestand op het moment van de uitspraak.”

Het parket-generaal ziet in de aangevoerde argumenten geen redenen om de veroordeling te verbreken. Het Hof van Cassatie doet dinsdagnamiddag uitspraak.

Corrigeer

NIEUWS