Plaats voor dertig kinderen in groepsopvang

Villa Rikki is nieuw kinderdagverblijf in de Burgstraat

Villa Rikki is nieuw kinderdagverblijf in de Burgstraat

Foto: if

Destelbergen - Op de voormalige legersite in de Burgstraat is afgelopen weekend het gloednieuw kinderdagverblijf "Villa Rikki" geopend. Waar vroeger de legerkantoren waren en nadien het strijkatelier, is nu plaats voor twee groepsopvangen van respectievelijk 14 en 16 kinderen. Een mooie locatie, met grote ruimtes, veel licht, een afgesloten tuin en een bijkomende attractie...de trein die op geregelde tijdstippen voorbijraast.

Gwenny en Thalia Aelterman, twee zussen, zijn in april op de nieuwe locatie gestart als onthaalouder. Ze hebben hun groepsopvang prachtig ingericht en hebben ondertussen een volledige bezetting. De tweede groepsopvang gaat van start in september.
 
"Het is de eerste keer dat we als kinderopvangdienst zelf een gebouw ter beschikking stellen", zegt schepen van Jeugd en Kinderopvang Carolien Ongena (CD&V)." Normaal gezien vangen onze onthaalouders de kinderen op in eigen huis, maar kandidaat-onthaalouders werken liever met twee of drie samen buiten hun eigen huis. Het gebouw is eigendom van de gemeente, een opportuniteit dus om het in te richten als kinderdagverblijf."

Maar er is meer: vanaf volgende maand fladdert er binnen de kinderopvang in Destelbergen ook een vlinder rond: een onthaalouder die de andere onthaalouders wat ademruimte moet geven en korte vervangingen voor zijn of haar rekening nemen, in dringende gevallen zoals een gepland doktersbezoek of een familiale verplichting. De opvang moet niet sluiten met een vlinder in huis, en het is een win-win voor alle betrokken partijen. 

Dat er nood is aan nieuwe kinderopvanginitiatieven, blijkt uit de populariiteit van de website van de gemeente (kinderopvangdestelbergen.be). Daar klikten zich in het eerste kwartaal van dit jaar liefst 1.329 unieke bezoekers heen. Op de website staat het volledig kinderopvangaanbod, zowel van de gemeentelijke dienst, als van alle privé-opvanginitiatieven. "Dat is ook de sterkte van ons concept, we zijn geen concurrenten, maar collega's met een complementair aanbod", aldus de bevoegde schepen. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio