Voetbal- vriendschappelijkA. Stekene - Sporting Lokeren (vrijdag 19.00u) - Rieno Van Oost trekt zich niets aan van de uitslag

“Voor ons is dit puur genieten”

Stekene -

Vanavond (19.00u) ontvangt Avanti Stekene Sporting Lokeren. Coach Rieno Van Oost ligt absoluut niet wakker van het resultaat.

“De uitslag interesseert mij voor geen meter. Voor ons is dit fun, puur genieten, een kans die de spelers van ons niveau anders niet zouden krijgen. Voor Avanti is dit een mooie reclame. Ik verwacht ook veel Lokerse supporters, ze speelden ook al in Lochristi maar uitgerekend vanavond is er geen voetbal op het WK in Rusland en dat is voor ons zeker een pluspunt.”

“Dit seizoen wacht mij wel een hele uitdaging, want er zijn veel nieuwe spelers die ingepast moeten worden. Jongens die op ons niveau minder gespeeld hebben of op een hoger niveau op hun honger bleven zitten. Allemaal mannen met revanchegevoelens die willen tonen wat ze echt waard zijn. Zij moeten enkele belangrijke pionnen doen vergeten, ik denk aan Wouter Koppen centraal achterin en onze topscorer Kevin Thuy.”

“Iedereen laten spelen”

“Vanavond probeer ik in de mate van het mogelijke iedereen te laten spelen, met uitzondering van aanvoerder Jyrki Franssens, die op vakantie is, en Jess De Rudder, die sukkelt met een voetblessure. Een groepstraining is er niet geweest maar we zijn nu al bezig met looptesten, ik krijg de resultaten van de hartslagmeters binnen en uit de eerste resultaten lijkt dat iedereen goed bezig is. Dit gaat zo door tot 23 juli, want we starten pas na Tomorrowland omdat daar nogal wat jongens naar uitkijken. Ze hebben ongeveer zes weken echt vrij gekregen van begin mei tot midden juni. Zelfs in die periode konden ze het voetballen niet laten en hebben ze tornooitjes gespeeld, maar dat stoort me niet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio