Voetbal Oefenwedstrijd KSC Dikkelvenne - KAA Gent

Buffalo's vierde jaar op rij te gast aan de Hofkouter

Gavere -

KSC Dikkelvenne ontvangt vanavond KAA Gent. Het is het vierde jaar op rij dat de Buffalo's een bezoek brengen aan de Hofkouter.

“Het blijft leuk en een grote vorm van erkenning voor onze club”, zegt sportief manager Ronny Moerman. “Sportief zetten wij een stap voorwaarts door de promotie naar de tweede amateurklasse. Een wedstrijd tegen een topploeg levert altijd waardevolle indicaties op. Deze wedstrijd biedt ook mogelijkheden om enkele spelers te testen. Midden de vakantieperiode ontbreken er bij ons meerdere spelers. Quintijn Steelant (Beerschot-Wilrijk), Jeremy Mbolo Lutuako (SK Grimbergen) en James Amouzi (SK Lierse) kunnen zich in de kijker spelen. Na het vertrek van kapitein Yannick Euvrard moet er in de defensie nog wat bij. Ook voor het middenveld en het aanvallend compartiment kijken we nog naar versterking uit.”

De overstap naar de tweede amateurklasse betekent voor de club dat het kan uitkijken naar enkele lucratieve derby's. “We zijn ons ervan bewust dat het niveau opnieuw stijgt. Of we er klaar voor zijn? Dat is een zeer moeilijke vraag. Ja, als we erin slagen om nog enkele versterkingen aan te trekken. Vorig seizoen zorgde trainer David Gevaert voor een stevige basis. Op stevige fundamenten kunnen we bouwen.”

Vanavond is het vooral genieten voor de ploeg van voorzitter Geert Gevaert, die van hot naar her spurt. Gisterenavond was er in de Isorex Arena de wedstrijd Engeland - België. Zondag nodigt de Dikkelvense voorzitter de talrijke medewerkers uit voor een dankfeest. Een Vlaamse zanger zorgt voor een optreden. De link naar Christoff is snel gelegd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio