Recyclagebedrijf brengt buurt opnieuw in gevaar: “Wij vragen directe actie, dit goedje is kankerverwekkend”

Recyclagebedrijf brengt buurt opnieuw in gevaar: “Wij vragen directe actie, dit goedje is kankerverwekkend”

De gebroken asbestplaten liggen op de oprit van het bedrijf, hoewel ze veilig ingepakt binnen in het bedrijf opgeslagen moeten worden. Foto: IF

Aarschot -

Een Aarschots recyclagebedrijf wekt heel wat onrust door golfplaten die asbest bevatten open te stockeren. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in opspraak komt.

Verontwaardiging alom in de buurt van het recyclagebedrijf B-construct aan de Demerstraat in Aarschot. Volgens bedrijven in de buurt en de partij Groen veegt het bedrijf andermaal zijn voeten aan de wetgeving rond milieuvergunningen door verkeerde opslag en/of verwerking. Dit keer betreft het bizarre graafwerken en een open opslag van asbestplaten.

Wel vaker klachten

“Sinds gisteren liggen gebroken asbestplaten gewoon op de oprit van het bedrijf, terwijl ze eigenlijk veilig ingepakt zouden moeten worden en steeds binnen in het bedrijf moeten liggen”, zeggen enkele bedrijven uit de buurt. “Dit asbest is een duidelijk gevaar voor de buurt, de leefomgeving en het milieu.”

Volgens enkele buurtbewoners en de partij Groen heeft het bedrijf in het verleden al meermaals klachten ontvangen en is de milieu-inspectie al enkele keren stevig tussengekomen.

“Jammer genoeg blijken klachten en pv’s niet te helpen en loopt het telkens na enkele weken terug fout”, zegt Johan Van de Schoot (Groen). “Wij vragen directe actie. Het goedje is te gevaarlijk en zoals iedereen weet kankerverwekkend. We hebben daarom ook al de bevoegde stadsdiensten op de hoogte gebracht.”

Gezond verstand

De stadsdiensten, en meer bepaald de dienst Leefmilieu, hebben weet van het probleem. De diensten hebben alvast de nodige stappen genomen, volgens de geëigende weg. “De stad heeft melding gekregen van wat onregelmatigheden op het leefmilieu zouden zijn. Onze diensten hebben dan ook doorverwezen naar de bevoegde instanties, namelijk de provinciale milieu-inspectie. Het is afwachten wat het resultaat wordt, maar wij hopen alvast op gezond verstand”, zegt schepen van Leefmilieu Geert Schellens (SP.A). Groen liet alvast weten deze kwestie van nabij op te volgen, wat ook de desbetreffende bedrijven in de buurt van plan zijn.

Er werd getracht contact op te nemen met het recyclagebedrijf maar niemand was bereikbaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees