Deelnemers trouwstoet E17 veroordeeld tot 5 jaar rijverbod en geldboetes tot 4.000 euro

Deelnemers trouwstoet E17 veroordeeld tot 5 jaar rijverbod en geldboetes tot 4.000 euro
Lokeren -

Politierechter Peter D’Hondt heeft veertien deelnemers aan een trouwstoet op de E17 in Lokeren veroordeeld tot rijverboden van 5 jaar en geldboetes tot 4.000 euro. “Er mag geen indruk ontstaan van straffeloosheid”, zei hij.

Op 11 februari 2017 ontving de politie verschillende meldingen over een huwelijksstoet van een twintigtal voertuigen. De karavaan situeerde zich op de E17 ter hoogte van Lokeren in de richting van Kortrijk, en zette zich voort op de R4 richting Terneuzen. Het verkeersonveilig gedrag bestond uit onder meer keren op de snelweg, rijden op de pechstrook, met de vier richtingaanwijzers rijden, uit het voertuig hangen, het verkeer tot stilstand brengen, filmen en uitstappen.

De politie kwam ter plaatse en haalde de stoet uit het verkeer. Uiteindelijk konden er 19 verdachten geïdentificeerd worden. Het gingen om mannen van Turkse afkomst uit Lokeren, Turnhout en Antwerpen. Ze werden beschuldigd van kwaadwillige belemmering van het verkeer. Vijf verdachten werden vrijgesproken wegens twijfel, maar voor 14 anderen volstonden de videobeelden en verklaringen van getuigen om de feiten bewezen te verklaren.

De meeste deelnemers kregen 2.000 euro geldboete en drie jaar rijverbod opgelegd. Eén deelnemer die al eerder veroordeeld werd voor verkeersonveilig gedrag, kreeg een geldboete van 4.000 euro en vijf jaar rijverbod. Politierechter Peter D’Hondt verklaarde ook drie voertuigen van veroordeelden verbeurd.

LEES OOK. Rechter D’Hondt tegen deelnemers ‘trouwstoet’ E17: “Zet desnoods emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat openbare weg voor wat ze is”

“Dit is provocatief gedrag dat agressie en afkeer opwekt en het subjectief onveiligheidsgevoel verhoogt”, zei D’Hondt. “De kosten voor het immobiliseren van een van de drukste snelwegen zijn bovendien enorm. Nagenoeg iedereen stoort zich aan dit gedrag. Er mag geen indruk ontstaan van straffeloosheid.”

Corrigeer

MEER NIEUWS