‘Weldoeners’ die gevonden 300.000 euro uitdeelden, moeten geld teruggeven en krijgen straf met uitstel

Zelzate / Wachtebeke / Evergem / Assenede -

Joey D. en Kimberly A. uit Zelzate, die terechtstonden omdat ze 300.000 euro uit een kraakpand haalden en uitdeelden aan vrienden, hebben een straf met uitstel gekregen.

LEES OOK: Krakers moeten ‘schat’ van 300.000 euro teruggeven

Het toenmalige koppel dacht dat hun zwerversbestaan voorgoed verleden tijd was. In een leegstaand huis in Assenede vonden ze in een oude naaimachine 300.000 euro cash, waarna ze droomden van een eigen huis. Maar Joey wilde eerst enkele mensen bedanken die hem de voorbije jaren uit de nood hielpen, en als wilde weldoeners trokken ze op pad. Elf vrienden en kennissen kregen enkele honderden of een paar duizend euro.

Opgepakt in drugszaak

Bij een van die vrienden viel de politie echter binnen in een drugsdossier en Joey, Kimberly en het drugskoppel werden opgepakt. De 50.000 euro cash die Joey op zak had, trok de aandacht van de agenten en de hele zaak kwam aan het licht.

Rechter Van Mol oordeelde vrijdag dat ze wel degelijk schuldig zijn aan witwassen en drugsbezit en veroordeelde Joey tot achttien maanden en Kimberly tot een jaar cel, voor beiden volledig met uitstel onder voorwaarden. Ook hun boete van 8.000 euro werd volledig met uitstel uitgesproken.

De negen andere vrienden die Joey bedankte met een stapeltje geld, kregen werkstraffen, opschorting van straffen met uitstel. Rechter Van Mol beval wel de teruggave van alles samen 126.000 euro aan de eigenaar van het leegstaande huis waar het geld gevonden werd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

IN HET NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees