WielrennenBeloften en U25 Omloop Het Nieuwsblad

Alfdan De Decker keert vandaag terug in competitie na drie weken rust: “Ik hoop meteen goed te presteren”

Alfdan De Decker keert vandaag terug in competitie na drie weken rust: “Ik hoop meteen goed te presteren”

Alfdan De Decker toen hij begin dit seizoen Brussel - Opwijk won. Foto: kms

Met de Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem wordt vandaag, zaterdag, de derde manche van het Topcompetitie voor renners jonger dan 25 jaar gereden. Alfdan De Decker gaat voor een mooie uitslag, maar start met de nodige vraagtekens.

“Ik kom net uit een periode van drie weken rust na een vrij drukke eerste seizoenshelft”, vertelt de 21-jarige Wommelgemnaar. “Op training is het gevoel vrij goed, maar of dat ook zo in de wedstrijd zal zijn, moet ik afwachten. Woensdag startte ik in Oetingen met de bedoeling proef te draaien, maar ik heb de wedstrijd niet uitgereden. Dinsdag is mijn grootvader overleden en dat had op mentaal vlak toch een grotere impact dan ik vooraf had ingeschat. Het overlijden van mijn opa kwam niet geheel onverwacht, maar als het dan zover is, komt dat nog hard binnen. Toch zal ik met zijn nagedachtenis in mijn hoofd in Zottegem aan de start verschijnen. Verwacht niet dan ik uitspraken doe over waar ik wil eindigen. Ik kan alleen hopen dat ik een goede prestatie neerzet. Dat zou me kunnen vooruit helpen in het algemeen klassement van de Topcompetitie, waarin ik op dit moment zevende sta. Al ben ik eerlijk gezegd niet met dat klassement bezig.”

Profcontract

De renner van het beloftenteam van Lotto-Soudal kan terugblikken op een vrij behoorlijke eerste seizoenshelft.

“Ik begon heel sterk met winst in Brussel - Opwijk en een derde plaats in een internationale sterk bezette wedstrijd in het Franse Lillers. Daarna had ik een periode waarin ik sukkelde met mijn knie, maar gelukkig ben ik daar goed doorgekomen. Dat bewijzen onder meer mijn drie toptienplaatsen in de Tour du Loir et Cher, mijn tweede plaats in de Grand Prix Criquielion en weer twee toptienplaatsen in de rittenkoers Parijs-Arras, naast nog enkele topvijfplaatsen.”

“Toch zou ik dit seizoen graag nog een zege in een grote wedstrijd willen vieren. Ik droom nog altijd van een profcontract en het is alleen op die manier dat ik mezelf in de vitrine kan zetten. Rekenen op winst zaterdag is iets te hoog gegrepen, hoewel de wedstrijd me vrij goed ligt. In mijn eerste jaar als belofte reed ik mee met een kleinere ploeg. Het was een heel hete dag, zoals het wellicht ook zaterdag het geval zal zijn. Een opmerkelijke uitslag reed ik niet, maar achteraf had ik het gevoel dat zo'n soort omloop me wel ligt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio