Zandhoven heeft eerste gemeentelijke padelterreinen in Vlaanderen

Schepen Joris Geens met sportfunctionaris Christel Goormans, leden van de sportraad en medewerkers van Het Veld. Foto: kma

Zandhoven - Aan gemeentelijk sportcomplex Het Veld werden zondag twee nieuwe padelterreinen geopend. Schepen van Sport Joris Geens (CD&V) is trots, want het gaat om de eerste gemeentelijke padelterreinen in Vlaanderen.

De opening van de padelterreinen ging gepaard met initiaties en demonstraties voor jong en oud. Sportschepen Joris Geens (CD&V) was blij. “De gemeentelijke kunstgrastennisterreinen waren aan vervanging toe. De sportraad en sportdienst hebben toen voorgesteld om ze te vervangen door padelterreinen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van die sporttak gehoord had”, vertelt schepen Geens.

Padel is de snelstgroeiende slagsport in Europa. Het is een soort kruising tussen squash en tennis. De sport onstond in Acapulco in Mexico. Qua temperaturen waren de omstandigheden tijdens de opening zondag ook Mexicaans. Tennis Vlaanderen gaf al complimenten aan de gemeente Zandhoven omdat ze de eerste gemeentelijke padelterreinen in Vlaanderen heeft aangelegd. Zo wordt padel toegankelijk voor iedereen, want meestal kan je het enkel in clubverband spelen.

Een baan afhuren kan voor 12 euro per uur, ongeacht het aantal spelers, maar meestal wordt het met vier gespeeld. 

De betere Belgische padelspelers speelden zondag een demonstratiematch en er waren initiaties voor kinderen. “De competitiedrang is kleiner dan op een tennisveld, ervaar ik zelf”, vertelt padelspeler Heiko Knockaert uit Kapellen. “Daarom is het de perfecte slagsport om recreatief in groep te spelen. Ook voor kinderen is het tof.”

Reservaties en info over start-to-padel via 03-410.16.65 of sport@zandhoven.be

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio