Waterskiinternational world open in in Viersel - Robin Mariën moet enkel Australische wereldkampioen Ben Gulley laten voorgaan

“Na het EK beslis ik over mijn toekomst als waterskiër”

“Na het EK beslis ik over mijn toekomst als waterskiër”

Ondanks het beperkt deelnemersveld was er toch spektakel te zien in Viersel. Foto: Koen Fasseur

Brasschaat -

De afgeslankte versie van de Vierselse Diamond Race kende door het mooie weer toch heel wat belangstelling. In de Formule I was de Australische wereldkampioen Ben Gulley de sterkste van het lot. Antwerpenaar Robin Mariën bleef eveneens overeind en werd mooi tweede.

Het deelnemersveld in de Formule I was eerder beperkt, want er lagen amper vijf boten aan de start. De Australiër Ben Gulley was te sterk voor de concurrentie. In zijn zog skiede Robin Mariën, die de hele race knap overeind bleef, rustig naar de tweede plaats.

“Ik had al vlug door dat Gulley voor mij te hoog gegrepen zou zijn”, aldus Mariën na de race. “Steven Van Gaeveren kwam al vroeg in de wedstrijd ten val. Tim Lisens lag toen nog voor mij, maar we konden stilaan inlopen op hem. Toen ik naast Tim kwam, viel hij en kon ik erover gaan. Toen was het zaak rustig uit te skiën zonder risico’s te nemen”, vat Robin Mariën zijn race samen.

In de Formule II ging de zege naar de Engelsman Jake Frame. Hij ging Steven Mallot vooraf. Op de derde plaats finishte met Daniel Ellis, ook een Brit.

Deze International World Open telt niet mee voor het Belgisch kampioenschap. Er is nog wel een gelijkaardige race in Engeland. De twee worden dan samengeteld.

De inmiddels 24-jarige Robin Mariën weet nog niet hoe zijn toekomst er zal uitzien.

“Het wordt voor iedereen steeds maar moeilijker. Formule I is zeer duur. Ik neem eind augustus deel aan de Europese Kampioenschappen in Schotland, maar zoals het er nu naar uitziet, zijn er daar slechts vier deelnemers in de Formule I en dat zijn dan alleen maar Belgen.”

“Het is heel straf, maar er zijn geen F-I-skiërs meer in Engeland, Italië, Spanje en zo meer. Wie had dat durven voorspellen. Over mijn toekomst na dat EK gaan we met het hele team eerst nog overleggen”, vertelt Mariën.

Dit alles toont aan dat de toekomst van het waterskiën er niet zo best uitziet. Maurice Mariën, vader en piloot van Robin, zit al heel wat jaren in het waterski. Hij kan dan ook vergelijken.

“Twintig jaar geleden lagen er in Viersel nog 32 boten in de F III aan de start, dit keer was er welgeteld één deelnemer. Nu was het wel een zeer mooie dag met veel volk, maar we zullen zien of er volgend jaar opnieuw een Diamond Race komt. Ik hoop in ieder geval van wel. Het is een mooie traditie die we in eer moeten houden”, zegt Maurice Mariën.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio