Sioen viert verjaardag met kerkconcert

Naargelang de data waarop de Gentse Feesten vallen, zijn er wel een paar Gentse rockartiesten die hun verjaardag op een podium kunnen vieren. Roland Van Campenhout is daar één van, maar dit jaar vallen de feesten iets te vroeg om zijn verjaardag te kunnen vieren. Al speelt Roland wel op maandag 16 juli op het Blues & Rootsfestival in de Hotsy Totsy. Wie wel zijn verjaardag viert tijdens de Gentse Feesten, is Frederik Sioen. Sioen was zoals bekend dit jaar voor de vijfde keer niet alleen genomineerd als Strafste Gentenaar in de categorie muziek, maar deze keer ook winnaar. Sioen speelt op zaterdag 14 juli een intiem concert op het Djiezesfestival in de Begijnhofkerk in de Lange Violettestraat. Met uitzondering van een gastoptreden tijdens Koenseer in den Fransen Theejoater op 22 juli in de Opera, is het Sioens enige optreden tijdens de Feesten.

De Sint-Michielsbeweging is een nieuwe beweging binnen de katholieke Kerk die jonge mensen wil begeleiden in hun geloofsgroei als christen. De  bewegingricht gemeenschappen op waar alle mensen welkom zijn, maar die gedragen worden door jonge christenen. De Sint-Michielsbeweging organiseert nu al een paar jaar een muziekfestival tijdens de Gentse Feesten, en doet dat onder de naam Djiezes-festival in de Begijnhofkerk in de Lange Violettestraat. Een paar jaar geleden speelde Yevgueni er nog voor een volle kerk.

Sioen, die recent een hele tijd in Zuid-Korea verbleef en het in het najaar druk had met Gracelandconcerten waarmee hij langs de culturele centra toerde, brengt op zaterdag 14 juli een intiem concert: "Het is die dag inderdaad mijn verjaardag, (hij wordt 39) en het publiek mag een ingetogen set verwachten. We zijn met zijn drieën, ik breng een aantal nieuwe songs, maar ook oudere nummers" aldus Sioen, die zowel elektrische als akoustische gitaren meebrengt.

Dezelfde dag concerteert ook de Gentse Sophia Ammann. Bekend als zangeres van Little Dots en van Ansatz der Maschine. Ammann, wiens vader van Canada afkomstig is, heeft ook een Leonard Cohenrepertoire. Daar toerde ze eerder dit jaar mee in Canada. Ammann concerteert om 18u30. Sioen begint er aan om 20u15.

Alle info over het Djiezes-festival  en ticketreservatie op de site van de beweging en op de site van de Gentse Feesten.

Een interview met Sophia Ammann kan u hier nog eens herlezen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio