Dieven stelen sportieve Renault Megane van oprit

Dieven stelen sportieve Renault Megane van oprit

De kleine sportwagen heeft een vermogen van 265 pk. Foto: if

Izegem -

Jeffrey Vancoillie uit Izegem werd maandagnacht slachtoffer van een autodiefstal. De daders gingen ervandoor met zijn Renault Megane RS.

Jeffrey had zijn sportieve wagen maandagavond op de oprit van zijn woning in de Katteboomstraat geparkeerd. Toen zijn vrouw Julie Luypaerd dinsdagmorgen rond 7 uur naar het werk wilde vertrekken, was de auto verdwenen. “Allebei de sleutels lagen nog binnen. Het moeten professionele dieven geweest zijn”, aldus Jeffrey.

De Izegemnaar kocht de vijf jaar oude auto anderhalf jaar geleden als hobby. Het is een sportieve variant van een Renault Megane met een krachtige motor van 265 pk. “Vorige week ging ik er nog mee op circuit rijden. Nu zit hij wellicht al lang in Frankrijk. Ik vernam dat het een populaire auto is om te stelen.”

Volgens Jeffrey is het de dieven niet om de waarde van de auto te doen. In maart zette hij op aanraden van zijn verzekeraar nog zijn omniumverzekering stop. “Bovendien stond er op de oprit een nog veel duurdere Mercedes van amper een half jaar oud. Maar die lieten ze staan”, zegt Jeffrey.

Franse wagens zijn vooral in de grensstreek populair bij dieven. In de streek van Wevelgem en Menen werden al meerdere Renaults en Peugeots gestolen. “Via de E403 zitten die Fransen ook snel in Izegem”, besluit Jeffrey.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees