Netflix-gebruikers die accounts delen zullen binnenkort mogelijk meer moeten gaan betalen

Netflix-gebruikers die accounts delen zullen binnenkort mogelijk meer moeten gaan betalen

Foto: AP

Slecht nieuws voor wie met partner, familie of vrienden een Netflix-abonnement deelt. De streamingdienst is van plan om een nieuw abonnement te lanceren waarbij klanten die accounts met elkaar delen meer moeten gaan betalen. Netflix zal er komende weken alleszins mee testen.

Het duurste Premium-abonnement van Netflix laat gebruikers toe om op vier schermen tegelijk te kijken. Daarvoor moeten gebruikers 13,99 euro betalen. Er komt nu echter ook een nieuwe formule bij: het Ultra-abonnement. Veel verschil is er niet met de Premium, alleen dat dit abonnement méér kost: 16,99 euro. Voor die prijs kan je dus op 4 schermen tegelijk naar Netflix kijken.

Bij het huidige Premium-abonnement zal dat niet meer gaan. Het aantal schermen waarop tegelijk naar de streamingsdienst kan gekeken worden, wordt gereduceerd naar twee. Het gewone abonnement voor 10,99 euro, waarbij het tot nu toe mogelijk was om op twee schermen tegelijk naar Netflix te kijken, zal terug gaan naar één scherm. De prijs blijft echter hetzelfde.

Van zodra het Ultra-abonnement echt geïntroduceerd wordt, zullen de wijzigingen ook doorgevoerd worden bij het Premium- en Standaard-abonnement. In de praktijk betekent dit dat mensen die hun abonnement met 3 andere mensen delen met het Premium-abonnement, meer zullen moeten gaan betalen (namelijk 16,99 voor de Ultra) om nog steeds op vier schermen in totaal te kunnen kijken.

Volgens de streamingdienst gaat het voorlopig nog maar om een test. Een woordvoerder van Netflix heeft tegenover technologiewebsite CNet bevestigd dat het bedrijf nieuwe dingen aan het testen is. Volgens haar worden er “verschillende prijspunten en features getest om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen”. Het is nog onduidelijk wanneer het Ultra-abonnement definitief beschikbaar wordt.

Netflix voerde in oktober vorig jaar al een prijsverhoging door.

Netflix gaat eind deze maand overigens ook nog optie schrappen. Waar je voorheen films en series kon beoordelen met recensies en sterren, zullen die na 30 juli verdwijnen. De reden? De optie werd nauwelijks gebruikt.

Netflix-gebruikers die accounts delen zullen binnenkort mogelijk meer moeten gaan betalen
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees