Joko Hairstyling en Haarkliniek vestigt zich in ruimer pand aan Langestraat

"Haar- en hoofdhuidproblemen blijven spijtig nog taboe"

Joke Marivoet. Foto: mu

Zandhoven - Joke Marivoet (28) startte in 2016 met een kapsalon annex haarkliniek in Pulderbos. Zopas verhuisde ze haar zaak naar de Langestraat (N14) in Zandhoven, om de haarkliniek, waar onder meer kankerpatiënten geholpen worden, meer ruimte te geven.

Joke volgde vorig jaar nog een bijkomende opleiding schoonheidsspecialiste, om van Joko Hairstyling en Haarkliniek nu echt een totaalconcept te maken. Kankerpatiënten kunnen er niet enkel terecht voor haarstukjes en pruiken, maar voor een volledige lichaamsverzorging. “Wie chemo krijgt, heeft dikwijls last van een droge, schilferige huid. Ik leer hen hoe ze via aangepaste make-up er zo goed mogelijk blijven uitzien. Kleine dingen, zoals wenkbrauwen leren tekenen, kunnen al een heel verschil maken.”

Joke werkt zowel met synthetische pruiken als met pruiken en haarstukjes van echte haren. “Dat laatste is mijn specialiteit. De mensen kiezen hier uit een catalogus en binnen de twee dagen heb ik het gewenst haarstukje in huis en pas ik het op hun maat aan. Er is een tegemoetkoming van het ziekenfonds. Ik verkoop ook mutsjes en sjaals. Het aanbod is zo groot dat ik seizoen per seizoen ga werken. Wonderen kan ik niet verrichten, maar zulke zaken maken de ziekte draaglijker.”

In de regio zijn er niet veel van deze gespecialiseerde centra voor kankerpatiënten waar zowel verwennerij voor het lichaam als haaroplossingen op dezelfde plaats aangeboden wordt. Kapellen en Turnhout zijn de dichtstbijzijnde.

Niet alleen chemopatiënten, maar ook andere mensen met hoofdhuidproblemen kunnen in de haarkliniek terecht. “Dankzij deze nieuwe locatie, beschik ik over een aparte ruimte waar we heel discreet kunnen werken. Er rust nog een taboe op haar- en hoofdhuidproblemen. Zwangerschap, hormonale veranderingen, dieet, medicatie, stress: het kan iedereen overkomen. Te weinig mensen worden momenteel verder geholpen en dat is jammer.”

Om de oorzaak van haar- en hoofdhuidproblemen beter te onderzoeken, beschikt Joke over een mediscoop die de haren en hoofdhuid liefst tweehonderd keer uitvergroot op een beeldscherm. “Naast de haarkliniek en lichaamsverzorging, blijf ik ook actief als kapster voor dames, heren en kinderen. Op deze nieuwe locatie heb ik mijn uren wel wat aangepast. Op zaterdag doe ik alleen nog feestkapsels of speciale gelegenheden. Er is een groeiende behoefte om 's avonds naar de kapper te gaan, dus ik blijf maandag en woensdag open tot 19u en op donderdag werk ik tot 20u.”

www.jokohairstylinghaarkliniek.be, Langestraat 9 in Zandhoven

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio