Politicoloog Carl De Vos laat ook de sport eens voorgaan

Rode Duivels zorgen voor herschikking 11 juli-viering

Rode Duivels zorgen voor herschikking 11 juli-viering

Nacer Chadli en Carl Devos: zoek de link Foto: if

Destelbergen - Voetbal, het is de belangrijkste bijzaak ter wereld. In die mate dat het nu ook eventjes het politieke en gemeenschapsleven een hak zet. De Vlaamse viering - 11 juli - moet namelijk even wijken voor de terechte tricolore gekte van België - Brazilië vrijdagavond. Concreet zal prof. Carl Devos van de UGent zijn ongetwijfeld boeiend betoog over het politieke landschap vervroegen naar 19 uur. De muzikale intermezzi die voorzien waren, worden ook geschrapt. De samba zal ongetwijfeld nadien veel goedmaken al zal die wellicht niet in de Kollebloem te horen zijn. Wie politiek en voetbal vrijdag wil verenigen, krijgt dus alle kansen.

Een dag later wordt ook het tweede luik van de festiviteiten herschikt, maar om een andere reden. Omdat Kris De Bruyne zijn zomertoernee noodgedwongen moet afzeggen, doet Vlaanderen Feest het muzikaal het met Wigbert. Wie de ebbenhouten blues wil meebeleven, moet even op het reservebankje gaan zitten, want het concert in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum in de Kerkham is volledig uitverkocht. 

Academische zitting naar aanleiding van 11 juli met Carl Devos, vrijdag om 19 uur in de Kollebloem in de Leenstraat. Vlaanderen Feest met Wigbert, zaterdag om 20 uur in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum, toegang via de Koedreef 7.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio