Relschoppers zijn gewaarschuwd: politie heeft voortaan plaats voor 200 arrestanten

Relschoppers zijn gewaarschuwd: politie heeft voortaan plaats voor 200 arrestanten

Twee personeelsleden houden met camera’s heel Molenbeek in de gaten. Foto: rdb

Sint-Jans-Molenbeek / Brussel -

Niets dan blije gezichten gisteren, bij de voorstelling van de vernieuwde commissariaten aan de Koolmijnenkaai en De Rooverelaan. De politie Brussel-West investeerde een kwart miljoen euro, onder meer in de bouw van twee cellen voor honderd arrestanten elk.

De wijkwerking verbeteren en voor een betere dienstverlening zorgen: dat was het opzet van de renovatie van de politiecommissariaten Kanaal aan de Koolmijnenkaai en Marie-José aan De Rooverelaan.

In het eerste gebouw zitten voortaan 42 personeelsleden, goed voor het grootste commissariaat in Molenbeek. In het andere zitten 29 manschappen. De gemeente telt nu vijf politiegebouwen, netjes verspreid. Dat is volgens politiecommissaris Johan Berckmans een noodzaak.

Terreurdaden

“In de zeer stedelijke omgeving van het Weststation is het belangrijk om een politiekantoor te hebben. Vooral de wijkagenten kunnen daardoor veel tijd en verplaatsingen uitsparen. Het is de bedoeling dat de andere gemeenten dit voorbeeld nog volgen.”

Beide gebouwen werden gerenoveerd, goed voor een investering van 250.000 euro. In het commissariaat Marie-José zat vroeger de jeugdbrigade. Het gebouw omtoveren tot een volwaardig commissariaat was geen gemakkelijke opdracht. “Vroeger was dit een open gebouw, maar na de terreurdaden hebben we geopteerd voor een gesloten onthaal.”

146 bewakingscamera’s

De grootste hap uit het budget ging naar de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Daardoor kan de politie gegevens sneller doorsturen. In het commissariaat Kanaal zit voortaan ook de dienst die de 146 bewakingscamera’s in Molenbeek onder de loep neemt. Maar de opmerkelijkste aanpassing bevindt zich in de garage.

“We kwamen tot de vaststelling dat we geen grote cellen hadden, voor wanneer we groot aantal arrestaties moeten verrichten als gevolg van een uit de hand gelopen betoging, bijvoorbeeld”, zegt Carla Scarlata. Zij is directrice van de divisie Sint-Jans-Molenbeek.

“Daarom hebben we nu twee cellen die elk plaats bieden aan honderd personen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees