Voormalige tabaksfabriek in Molenbeek wordt school voor 1.450 leerlingen

Voormalige tabaksfabriek in Molenbeek wordt school voor 1.450 leerlingen

Foto: Kairos

Sint-Jans-Molenbeek -

De voormalige tabaksfabriek van het Belgische sigarettenmerk Saint-Michel in de Picardstraat in Sint-Jans-Molenbeek krijgt een nieuwe bestemming. De middelbare scholen Martha Somers (algemeen onderwijs) en Imelda (technisch onderwijs) nemen er in het schooljaar 2020-2021 hun intrek en bieden zo plaats aan in totaal 1.450 leerlingen.

Het gebouw van Saint-Michel is 20.000 m² groot en heeft een typisch industrieel karakter. Het gebouw omvat vele betonnen kolommen en hoge plafonds, van vijf meter hoog. Het karakter van de betonstructuur zal behouden blijven, maar de bebouwde structuur daalt wel naar 17.500 m2. In totaal komen er 52 klassen, enkele refters, polyvalente zalen, twee sportzalen, verschillende labo’s en enkele studiezalen. De speelplaatsen zullen zich voornamelijk op het dak bevinden.

De middelbare school Martha Somers zal 800 leerlingen ontvangen, en Imelda biedt plaats aan 650 leerlingen. Het Imelda Instituut maakt deel uit van KatOBA (Katholiek Onderwijs Brussel Annuntiaten), dat tot het vrije net behoort. De Sint-Michielssite aan de andere kant behoort tot het GO! Zo zal de site twee scholen van verschillende netten omvatten en dat is vrij uniek in het onderwijslandschap. 

“Na het vrijmaken van 600 nieuwe plaatsen in onze kleuter- en lagere scholen, wil de gemeente de inspanningen voortzetten in het middelbare onderwijs, om zo te beantwoorden aan de bevolkingsgroei”, vertelt Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees