Beruchte huisbaas laat nog maar eens van zich horen

Leuven -

Bij een dispuut met een bewoner heeft de kotbaas de voordeur weggenomen. Zo hoopte hij, volgens verklaringen van bewoners, de bewoner buiten te kunnen zetten.

De in Leuven beruchte kotenfamilie Appeltans heeft opnieuw in negatieve zin van zich laten horen.

Aan de kop van de Maria Theresiastraat had zoon Manu gisteren een dispuut met een bewoner die de kotbaas ervan beschuldigde zonder toestemming zijn kamer te hebben betreden. De situatie escaleerde, waarop de twintigjarige man uit Leuven de politie er bijhaalde. Volgens verklaringen ter plaatse zou de huisbaas de twintiger uit de studio willen zetten. Om zijn eis kracht bij te zetten, haalde Manu volgens de Leuvense politie de toegangsdeur van de studio weg en borg hij het materiaal elders op. Na tussenkomst van de politie werd de deur opnieuw in de hengsels gehangen. Er is een proces-verbaal opgesteld.

Deze politie-interventie is de zoveelste in een lange rij. In april dit jaar brak er brand uit in een complex van de familie aan de Monnikenstraat in Leuven. De aanleiding was een ruzie tussen een groep bewoners van vreemde herkomst.

Sinds in Leuven het kotlabel is ingevoerd, zijn er heel wat studenten verhuisd van een Appeltans-kot naar een kot met een kwaliteitslabel. De vrijgekomen plaatsen bij Appeltans worden dan ingenomen door onder andere vluchtelingen.

Maar niet alle woningen van de familie voldoen aan de eisen van woonkwaliteit. In januari dit jaar werd de familie daarvoor in eerste aanleg nog correctioneel veroordeeld tot een geldboete.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio