VIDEO. Rode Duivels krijgen ‘steun’ van... 156 tricolore beha's

Ieper / Boezinge -

Wie vanaf vandaag vanuit de Diksmuidestraat de Grote Markt in Ieper oprijdt, passeert onder 156 tricolore beha's.

De beha’s werden woensdagavond opgehangen aan drie draden boven de straat, ter hoogte van café Caroline. “Om de Rode Duivels op een ludieke en originele manier te ‘ondersteunen’. Het is eens iets anders dan een vlag of affiche”, zegt café-uitbaatster Caroline Cuvelier (49). “Soutien betekent bh in het dialect en steun in het Frans.”

De actie begon boven het gevelraam van het café met de slogan ‘on soutient la Belgique’. “We hingen er op 7 juni twaalf beha's in de kleuren van de Belgische vlag. De actie viel in de smaak: elke dag stoppen tientallen mensen om foto's en selfies te nemen. We deden op Facebook meteen een oproep naar meer oude of versleten beha's. We beloofden de straat over te steken met tricolore beha's als de Rode Duivels de kwartfinale zouden halen. Er kwamen meteen veel mensen langs in het café om beha's te schenken. We kregen zelfs splinternieuwe beha's van een lingeriezaak uit de Rijselstraat.”

Nadat de Rode Duivels Japan hadden uitgeschakeld, begon Caroline met het kleuren van de ‘soutiens’. “Samen met vrienden en familie spoten we meer dan vijftig bussen leeg. Het resultaat: exact 156 beha's in zwart, geel en rood. Onze actie zal heel zichtbaar zijn. Er passeert dagelijks veel volk door deze winkelstraat richting Grote Markt.”

Waag een gokje

Er hangt ook een wedstrijd aan vast. “Wie mijn persoonlijke beha raadt en zijn gok komt noteren in het café, maakt kans op een fles champagne. Eén gok kost een euro. De beha's blijven hangen zolang de Rode Duivels blijven winnen op het WK. Zo is er nog meer sfeer in de stad.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees