skeeleren WK in heerle

Wereldtitel voor Jason Suttels: “Veel opgestoken van Bart Swings”

Wereldtitel voor Jason Suttels: “Veel opgestoken van Bart Swings”

Jason Suttels pakte het verstandig aan en won ook de eindspurt van de 10 km punten-afvalling. Foto: rr

Niet Bart Swings, maar zijn jongere clubgenoot bij RSC Heverlee Jason Suttels zorgde voor de eerste Belgische wereldtitel tijdens het WK in Nederland.

Jason Suttels (17) was op de openingsdag van de pistewedstrijden in Heerde de beste in de 10 km punten-afvalling. Suttels reed tactisch een verstandige wedstrijd. Hij sprokkelde wat punten in het begin van de race, hield zich dan een tijdje rustig en zette op vijf ronden van het einde een aanval in waarmee hij opnieuw punten scoorde. Hij won ook de eindspurt.

“Toch dacht ik in de eerste plaats aan zilver. Maar dan bleek dat ik met de laatste sprint net genoeg had gescoord voor de wereldtitel”, zegt Suttels.

“In de voorbereiding naar dit WK heb ik veel samen getraind met Bart Swings en heel wat van hem opgestoken.”

Ook wereldtopper Swings was vol lof over zijn ploegmaat.

“Door mijn internationale programma heb ik niet vaak meer de gelegenheid om met mijn club in Heverlee te trainen. Maar tijdens de gezamenlijke trainingen met Jason in de voorbije weken merkte ik snel hoeveel talent hij heeft. Ik ben erg blij met zijn wereldtitel.”

Jason Suttels woont in Boutersem en begon te skeeleren bij RSC Tienen. Toen bleek dat hij veel toekomstmogelijkheden had, schakelde hij in 2014 over naar RSC Heverlee waar hij kon trainen met enkele nationale en internationale toppers onder leiding van Jelle Spruyt en Wannes Van Praet, die zijn persoonlijke trainer werd. Vorig jaar behaalde Suttels driemaal goud op de EK junioren B in Portugal.

Van vandaag tot zaterdag hebben in Arnhem de wegwedstrijden plaats. Zondag worden, ook in Arnhem, de marathons gereden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio