Machelen Gulde start met dag vertraging

Machelen Gulde start met dag vertraging

Wie volgt Dirk Van Dorpe en Annick Coppens op als Guldeheer en Guldedame? Foto: Ludo Verthé

Zulte - Het succes van de Rode Duivels zorgt ervoor dat Machelen Gulde dit jaar een dag korter is. De traditionele opening van de Guldefeesten in de Guldepoort heeft niet plaats op vrijdagavond 6 juli maar op zaterdagavond 7 juli. Het feestprogramma voor vrijdag en zaterdag wordt bijgevolg op zaterdag samengevoegd.

Op zaterdagavond 7 juli heeft de traditionele opening van de Guldefeesten plaats in de Guldepoort om 19.30 u. Het Guldeprogramma 2018 wordt voorgesteld en de Gulde-dame en Gulden-here 2018 worden verkozen en meteen gehuldigd. Alle aanwezigen kunnen daarbij hun stem uitbrengen. De winnaars krijgen culinaire en culturele streekproducten ter waarde van €250. Na de huldiging biedt het Feest- en Cultuurcomité de Guldereceptie aan, met Guldebier 2.0, Guldeworst en Guldekaas. De toegang is gratis. De kersverse Gulde-dame en Gulden-here openen om 22.30 u het ‘Bal van Moaln’.

In het eerste weekend van Machelen Gulde is de muziek troef. Het begint al met de wandelende Ze Quaffeurz om 17 u, die de terugkerende fietsers van de Roger De Backer-fietsroute verwelkomen. Op zaterdagavond treden The Warnglers op in café 't Tonneke om 21 u en is er een coverband op in ’t Leiebolleke vanaf 22 u. DJ Woestie sluit daar de avond af. De toegang is gratis. Op zondagnamiddag, om 17 u, speelt de Koninklijke fanfare De Leiezonen op de kiosk op het Dorpsplein en is er vanaf 18 u sfeervolle live pianomuziek met herkenbare deuntjes in ’t Leiebolleke.

Stamcafé of Stemcafé?

De traditionele ludieke show op zondagavond en maandagavond draagt dit de titel ‘Stamcafé’, of is het ‘Stemcafé’. Zou dit iets met de verkiezingen kunnen te maken hebben? Er zijn opvoeringen op zondag 8 juli om 18 u en 20.30 u en op maandagavond 9 juli om 20.30 u.

Avondrit

Je kan mee fietsen met de Funbikers op woensdagavond 11 juli. Zij vertrekken om 18 u in groepen van 30 fietsers, met telkens 10 minuten tussen. De afstand bedraagt tussen de 50 en 60 km en er wordt gereden tegen een aangepast tempo. Wegkapiteins begeleiden de groepen. Iedereen kan deelnemen, dames en heren en jongeren vanaf 16 jaar. De opbrengst is ten voordele van Moaln For Life. Je kan ter plaatse ingeschrijven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio