Brussels Airlines ontslaat vijftien werknemers in Kinshasa

Brussels Airlines ontslaat vijftien werknemers in Kinshasa

(archiefbeeld) Foto: belga

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in Congo vijftien mensen ontslagen. Dat bevestigt de maatschappij, na berichtgeving in enkele Congolese media.

“We hebben helaas afscheid moeten nemen van dertien mensen met een contract van onbepaalde duur en twee mensen met een contract van bepaalde duur” in Kinshasa, zegt Wencke Lemmes, woordvoerster van Brussels Airlines. Het gaat om mensen die ter plaatse onder meer de check-in van de vluchten verzorgden.

De woordvoerster verwijst naar economische redenen. Brussels Airlines werd in februari verplicht - vermoedelijk om politieke redenen - om het aantal vluchten op Kinshasa te verminderen van zeven naar vier per week. “Dat betekent een daling van de capaciteit met 45 procent”, aldus Lemmes. “Dan kan je niet hetzelfde aantal mensen blijven tewerkstellen.”

De maatschappij benadrukt dat ze alle wettelijke verplichtingen heeft gevolgd. Zo moest onder meer de bevoegde minister in Congo de ontslagen goedkeuren.

Volgens Congolese media stelt Brussels Airlines 80 mensen tewerk in Kinshasa. De ontslagen mensen zouden betwisten dat alles volgens de regels is verlopen. Door de sociale onrust zou de vlucht van Kinshasa naar Brussel maandagavond met 3 uur vertraging vertrokken zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees