Bongonda nu ook definitief bij Essevee

Bongonda nu ook definitief bij Essevee

Foto: Photonews

Zulte - SV Zulte Waregem en het Spaanse Celta de Vigo hebben overeenstemming bereikt over een definitieve transfer van Théo Bongonda. CEO Eddy Cordier maakte dat bekend tijdens de officiële ploegvoorstelling voor de businesspartners. De 22-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen in het Regenboogstadion.

In januari 2013 ruilde Bongonda, toen pas 18 jaar, de JMG Academie voor de beloften van Essevee. Bij aanvang van het seizoen 2013/'14 nam Francky Dury de talentvolle flankaanvaller op in de A-kern. Zijn officiële debuut vierde hij op 25 september 2013 in de bekerwedstrijd tegen VW Hamme. Op 19 januari 2014 volgde een eerste basisplaats in de Jupiler Pro League tegen KRC Genk, maar de echte doorbraak kwam er pas tijdens Play-Off 1. De jongeling groeide uit tot één van de smaakmakers en speelde zich in de kijker van binnen- en buitenlandse (top)cubs.

Essevee wist zijn dribbelaar nog te houden tot de wintermercato van het daaropvolgende seizoen. Celta de Vigo had de beste papieren en haalde de belofte-international naar Galicië met een contract tot eind 2019. Bongonda kwam ruim 60 keer in actie voor de Spaanse subtopper in de Primera División.

Tijdens de zomer van 2017 volgde een uitleenbeurt naar het Turkse Trabzonspor. Bongonda kreeg daar te weinig speelminuten en zocht naar een oplossing die hem in januari 2018 op huurbasis, dankzij de goeie relatie met Francky Dury, terug in het Regenboogstadion bracht. De publiekslieveling groeide tijdens de play-Offs terug naar zijn beste niveau en trof vijf keer raak in zeven wedstrijden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio