Iets meer dan helft slaagt voor ijkingstoets burgerlijk ingenieur

Iets meer dan helft slaagt voor ijkingstoets burgerlijk ingenieur

Foto: BELGA

Brussel -

Meer dan de helft van de deelnemers van de verplichte ijkingstoets burgerlijk ingenieur is geslaagd en mag beginnen aan de opleiding.

De ijkingstoetsen voor verschillende opleidingen vonden maandag plaats op de campussen van de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent, de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel. Aan de ijkingstoets burgerlijk ingenieur namen 1.015 jongeren deel. Voor het eerst is deelname aan deze toets verplicht voor wie de opleiding burgerlijke ingenieur wil starten in september.

Alle deelnemers van de ijkingstoets burgerlijk ingenieur kregen woensdag hun resultaten: 55 procent slaagde, met een gemiddelde van 10,07/20. “Deze cijfers liggen in het verlengde van het slaagpercentage van de voorbije edities, toen de toets nog niet verplicht was”, aldus de VLIR. Het aandeel vrouwen zit in de lift: 20 procent van de deelnemers is vrouwelijk, terwijl dat momenteel bij aanvang van de opleiding slechts 15 pct bedraagt.

De universiteiten zijn naar eigen zeggen “blij” met de eerste resultaten van de ijkingstoetsen. “Door het verplichte karakter hebben veel meer jongeren zich voorbereid en gemotiveerd getoond. Dat is positief als je weet dat jongeren die geen ijkingstoets aflegden in het verleden, gemiddeld lager scoorden tijdens de opleiding zelf”, aldus Tinne De Laet van de KU Leuven.

Op 1 september vinden de verplichte ijkingstoetsen nog eens plaats. Vanaf 16 juli kunnen studenten zich inschrijven via www.ijkingstoets.be voor deze tweede sessie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees