Willy en Marie-Jeanne Naessens: "Iedereen morgen welkom op onze trouw"

Willy en Marie-Jeanne... Foto: pma

Kluisbergen / Wortegem-Petegem -

Donderdag trouwden Marie-Jeanne Huysman en Willy Naessens voor de wet. De plechtigheid met vrienden en familie vond plaats in Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem. 's Avonds was er een feest voor 850 klanten van de zakenman. Zaterdag staat de kerkelijke trouw gepland: "Er staat een groot scherm en ik heb voor een tent gezorgd zodat niemand in de volle zon moet staan."

Een schitterende maar warme dag, 5 juli 2018. De dag waarop Marie-Jeanne Huysman trouwde met Willy Naessens. Exact een jaar nadat de zakenman haar ten huwelijk gevraagd had én op haar verjaardag. Marie-Jeanne werd gisteren 68. Nog meer symboliek? 5 juli is ook de dag waarop ze 51 jaar geleden startte in het bedrijf. “Maar had ik het geweten, ik trouwde nooit in juli”, puft Willy. “Veel te warm.”

Het huwelijk is een dankfeest, liet het koppel eerder weten. “Ten eerste en bovenal trouwen wij uiteraard uit liefde”, zeggen beiden. “Vorige week vrijdag hadden we de broekverbranding, dinsdag een feest voor 900 klanten uit de voedingssector plus onze buren. Donderdag een feest voor 850 industriebouw- en zwembadklanten. Nu zaterdag is er dan de kerkelijke trouw. Er komen 82 koppels en er zijn 39 koetsen. Mensen die iets betekenen voor ons. We willen hen daar op deze manier even voor in de bloemetjes zetten. Of er bekende mensen bij zijn? Je zal er zeker veel kennen”, zeggen ze.

“De fanfare zorgt voor de muzikale sfeer zorgen. De huwelijksviering start om 11 uur en zal voor iedereen vanop een groot scherm buiten de kerk te volgen zijn. Omdat het zo warm is, heb ik voor een tent gezorgd zonder zijstukken. Zo kan iedereen in de schaduw staan. Men zegt mij dat er veel volk zal komen, maar echt waar, ik begrijp dat niet zo goed” zegt Willy.

“Er trouwen toch elke week mensen die elkaar graag zien? Nu, iedereen is welkom, zeker alle inwoners van Elsegem en groot-Wortegem-Petegem. We trakteren iedereen na de misviering trouwens op een glas champagne of een biertje en een Bourgon-hapje.”

“Op vrijdag 13 juli sluiten we de festiviteiten af met een spetterend feest voor alle medewerkers van de Willy Naessens Group. Er worden 1.500 mensen verwacht. Het is de laatste dag dat we werken voor het verlof. Het wordt een feest met alles erop en eraan, ambiance verzekerd met een special guest als artiest, waarover we nu nog niet veel kunnen zeggen. Ter gelegenheid van ons huwelijk schenken wij een voedingspakket aan alle OCMW-gezinnen van Oudenaarde en Wortegem-Petegem.”

“Of er nu veel veranderd is? Nee, we kennen elkaar al zo lang, zijn al zo lang samen. Maar we zijn nu officieel getrouwd. Dat is het enige verschil.” Waarna het koppel in een chique wagen stapt - “we mogen die acht dagen gratis gebruiken” - en naar het avondfeest gevoerd wordt. Ceremoniemeester Luc Appermont had ongeduldig al even geïnformeerd waar het koppel bleef.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees