Politie betrapt vandalen in joodse school Wilrijk op heterdaad

Politie betrapt vandalen in joodse school Wilrijk op heterdaad

Foto: Google Street View

Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft de vandalen geïdentificeerd die het de voorbije week gemunt hadden op de joodse school in Wilrijk. Dat meldt Joods Actueel en werd bevestigd aan onze redactie. De politie bevestigt dat één verdachte ter plaatse werd opgepakt, die vervolgens zijn kompanen verklikte.

Het groepje had het de voorbije week tot vijf maal toe gemunt op de joodse Talmoedschool in Wilrijk. Daarbij werden er stenen door de ruiten van de school gegooid, en beschadigden de vandalen ook het hekwerk.

Een buurtbewoner zag dinsdagavond hoe drie jonge mannen de school binnendrongen, en belde de politie. Die was snel ter plaatse en kon één verdachte na een korte achtervolging in het nabijgelegen Steytelinckpark oppakken. De jongelui gaven toe ook antisemitische leuzen te hebben gescandeerd.

Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie, bevestigt dat er twee processen-verbaal werden opgesteld: één voor vandalisme, en één voor racisme en xenofobie. Het parket van Dendermonde, waar de eerste verdachte woont, zet het onderzoek verder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees