Vijf twintigers slaan appartement kort en klein en taseren onschuldige man

Wraakactie loopt uit de hand: twee mannen springen in paniek van eerste verdieping

Wraakactie loopt uit de hand: twee mannen springen in paniek van eerste verdieping

“De klik naar blinde agressie die jullie maken, is verontrustend”, repliceerde de rechter. Foto: cma

Deinze / Gavere / De Pinte -

Na een vechtpartij op een fuif besloten vijf vrienden uit Deinze en Gavere wraak te nemen voor hun gewonde vriend. Ze trokken naar het appartement van de ‘dader’ in De Pinte, maar die was niet thuis. Drie andere mannen werden het slachtoffer van de gewapende raid. De vijf stonden gisteren voor de rechter en riskeren een jarenlange celstraf.

Rechter Stockman kon een lichte grijns niet onderdrukken, toen de vijf breedgeschouderde en gespierde twintigers met rechte rug voor zijn neus verschenen. “Is het zo stoer mogelijk vandaag?”, vroeg hij.

Ze moesten zich gisteren voor de rechter verantwoorden voor een gewapende raid op een appartement in De Pinte in november 2017, om hun gewonde vriend te wreken.

Onschuldigen aangevallen

“Ik doe alles voor mijn maten, ze zijn de enige die er altijd zijn voor mij”, klonk het bij alle beklaagden. “Dat jullie zo voor elkaar opkomen, respecteer ik, maar dat jullie drie onschuldige mannen de schrik van hun leven bezorgen, niet. De klik naar blinde agressie die jullie maken, is verontrustend”, repliceerde de rechter.

De vijf stormden het appartement in De Pinte binnen, gewapend met een taser. De man die ze zochten was niet thuis, maar de drie andere mannen wisten niet wat hen overkwam. Twee van hen sprongen in paniek door het raam vanop de eerste verdieping en bezeerden zich daarbij. “Ze hadden twee opties”, klonk het bij het Openbaar Ministerie. “In elkaar geslagen worden voor iets waar ze niets mee te maken hadden, of in paniek wegvluchten.” De derde man in het appartement lag te slapen in de zetel en kreeg een taser tegen zijn been gezet.

Bij de raid sneuvelde de voordeur van het appartement en werd een badkamermeubel van de muur getrokkenen vernield, ruim 3.000 euro kosten die de eigenaar terugbetaald wil. krijgen.

Trillende benen

“En dan heb ik het nog niet over de verkoopster in de winkel beneden die stond te trillen op haar benen”, zei de man. Zowel hij, de huurder van het appartement die door het raam sprong als een vriend die ook door het raam sprong, stelde zich burgerlijke partij.

“Ik wil gewoon dat mijn medische kosten betaald worden, dan is het goed voor mij. Ik ken die mannen en ik wil hen ook niet pluimen”, klonk het bij een van hen.

Alle vijf al veroordeeld

De rechter peperde de vijf jongeren goed in dat het de laatste keer moest zijn dat ze voor zijn neus verschenen. Alle vijf werden ze immers al veroordeeld voor geweldpleging. Een van hen kreeg al vier keer een werkstraf, maar lijkt zijn les niet te leren. “Ik kan jullie voor meer dan tien jaar binnen steken, is het dat wat jullie willen?”

Het parket vroeg straffen tot twee jaar cel voor de vijf, die hun schuld erkennen, en een straf onder voorwaarden vragen om aan hun agressie- en drugsprobleem te werken. De materiële en medische kosten willen ze zo snel mogelijk vergoeden. Op 12 juli kennen ze het oordeel van de rechter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees