Welshe maaier vindt fototoestel verongelukt koppel uit Diest: “Laatste aandenken voor familie”

Danny en Agnes op hun motor. Foto: rr

Diest -

Een maaier uit Wales heeft per toeval het fototoestel teruggevonden van een Diests koppel dat deze lente om het leven kwam bij een tragisch motorongeluk. De Welshe politie heeft de beelden opgestuurd naar de nabestaanden, als laatste aandenken.

Het verloren gewaande fototoestel van wijlen Danny Pieraerts (65) en zijn echtgenote Agnes De Schuymer (64) is teruggevonden. Danny en Agnes kwamen op vrijdag 20 april om het leven bij een motorongeluk op de A543 tussen Groes en Denbigh in Wales. Het koppel was er op vakantie met de motor, samen met hun zoon, diens vriendin en nog twee andere vrienden. Plots week Danny uit naar rechts en reed frontaal op een Ford Focus die vanuit de andere richting kwam. Hij en zijn vrouw waren op slag dood.

LEES OOK (+): Hij had veel rijervaring, toch week hij plots uit naar rechts: “Woensdag had hij zijn mama nog gebeld”

Metaaldetector

Agnes droeg een fototoestel met zich mee. Een Sony Cybershot, die verloren is gegaan tijdens de crash. Hiermee verdween ook het laatste aandenken voor de nabestaanden. De familie deed via de lokale politie van Wales een oproep om de laatste vakantiebeelden van Danny en Agnes terug te vinden.

De zoekacties leverden aanvankelijk niets op, maar op maandag 2 juli werden ze toevallig gevonden door een aannemer. Hij was een veld nabij de plaats van het ongeluk aan het maaien, toen de ingebouwde metaaldetector van zijn maaier afging. De aannemer herinnerde zich de oproep en belde meteen zijn vrouw op, zodat zij het gevonden toestel kon afgeven aan de politie.

Wonder boven wonder was het toestel niet onherroepelijk beschadigd. De politie kon de foto’s recupereren en doorsturen naar België. De agenten kregen toestemming van de familie om een van de laatste beelden voor het tragische ongeluk te publiceren.

“Het deed ons veel plezier om de familie te kunnen zeggen dat het fototoestel gevonden was”, zegt politieagent Jo Roberts. “Het gezin wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan de zoektocht. Het gevonden fototoestel is voor hen van groot belang. Het zijn de laatste beelden van het reisgezelschap, toen ze nog verenigd waren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees