Burleskshow, theater, Nirvanacovers door winnaar The Voice en Senne Guns in kelder NH Belfort Hotel

Op naar de nachtclub met Zoe Bizoe, Mareille Labohm, Senne Guns en Tom De Man

Op het moment van het gesprek zitten burleskartieste Zoe Bizoe (echte naam Zoe Blyau) en actrice en theatermaaktster Mareille Labohm (echte naam Mareille Labohm) nog speels en braaf op het zonovergoten terras van roots- en bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije, maar tussen maandag 16 en zondag 22 juli vormen ze de crypte van het NH Gent Belforthotel in de Hoogpoort, om tot een zwoele nachtclub, midden in de Feestenzone. De twee hebben elk een eigen show die ze elk twee keer spelen, maar ze zijn ook de gevederde gastvrouwen van The Night Hotel Club. Niet alleen de zon heeft het recht om voor zwoele temperaturen te zorgen, zo moeten de dames gedacht hebben.

Zoe Bizoe kan u kennen als burleskartieste, en als lid van The Retronettes, de dames die de avonden van Radio Modern een pikante toets geven."Daar heb ik veel geleerd en is mijn interesse voor burlesk ontstaan" aldus Zoe Blyau, die eind vorig jaar uitpakte met een eigen burleskshow. Omdat Zoe Bizoe in haar burleske acts vooral aandacht heeft voor een humoristisch verhaal dat naar de burleske ontknoping leidt, koos comedy-artiest David Galle haar uit om het afgelopen voorjaar het voorprogramma te doen van zijn show EROVER. "26 keer, mocht ik dat doen, en in het najaar komen er nog een aantal voorstellingen. Maar ik ben dus ook wel heel blij dat ik voor de Gentse Feesten nog tijdig een locatie vond, waar ik mijn eigen show kon spelen."

Ook wie niet naar de shows van Zoe Bizoe of David Galle ging, kan Zoe Bizoe sinds kort al vaker gezien hebben, zonder er zich van bewust te zijn: Zoe Bizoe is de dame die, voor wie maar met een half oog kijkt, schijnbaar naakt van achter het podiumgordijn van het groot podium op het Walter De Buckplein komt. Ze staat centraal op het campagnebeeld van Trefpunt, op affiches, de cover van de Knack-special met de programmatie van Trefpunt en op bierviltjes. "Guido De Leeuw heeft me ook gevraagd of ik één van de avonden op het Walter De Buck plein wil presenteren. Uiteraard heb ik ja gezegd. Be there op vrijdag 20 juli."  Zoe Bizoe speelt op zaterdag 21 en zondag 22 juli.

 

Mareille Labohm is een Nederlandse actrice, theatermaakster, docente en  model die een paar jaar geleden in Gent verzeild raakte door de liefde: ze is de levensgezel van Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei. "Sinds ik afgestudeerd ben lukt het mij om van mijn vak te leven" aldus Mareille Labohm, die zowel rollen speelde in de televiserie Flikken Maastricht en de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, als in voorstellingen van het gezelschap Ultima Thule. "Maar ik werk vooral van project naar project" aldus de actrice, die met Onderweg een voorstelling maakte over haar eigen ervaringen tijdens een roadtrip door Europa, waarop ze testte hoe ver een mens kan gaan in de poging om te voorzien in zijn eigen behoeften. Maar voor de Gentse Feesten maakte ik een nieuwe voorstelling, aangepast aan de locatie. Ik kruip daarvoor in de huid en de ziel van een zakenman, een stamgast, een nachtclubdanseres, een stadsdichteres en mezelf. Allemaal personages die zo'n donkere nachtclub wel zouden kunnen bezoeken. Ik zing ook, en laat me begeleiden door drie muzikanten." Mareille Labohm speelt op woensdag 18 en op donderdag 19 juli

Zoe Bizoe en Mareille Labohm zijn geen vreemden voor elkaar. Ze leerden elkaar kennen in het nachtleven, en Mareille speelt in de burleskshow van Zoe Biezoe de rol van Kitty, het hulpje van de artieste.

De dagen dat de dames zelf geen show hebben zijn ze de gastvrouwen van The Night Hotel Club. Want de twee vullen de zes dagen niet in hun eentje. 

Op maandag 16 juli speelt zanger pianist Senne Guns zijn humoristische voorstelling Over Muziek (en de rest) . Het is zijn eerste solovoorstelling en is een muzikaal verhaal over worden en zijn, aan de piano met nieuwe nummers en gekende goudvissen. Langs Mozart en god, liefde en dodecafonie. Cabaret en popmuziek in de blender, koud geserveerd, warm aangeraden. Zo belooft de perstekst. De voorstelling, in een regie van Raf Walschaerts, gaat in december echt in première. De Gentse Feesten zijn voor Guns een gedroomde aanleiding om één van zijn try-outs te spelen.

Tom De Man is de vierde artiest aan boord. De Man is de winnaar van The Voice van Vlaanderen en brengt vrijdag 20 juli Nirvaana unplugged maar die voorstelling was al snel uitverkocht. Gelukkig kon er een extra voorstelling worden ingepland om 16u30.

 

 

Alle details op de Facebookpagina van The Night Hotel Club.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio