Rode Duivels op groot scherm: “Breng opblaasbare figuur mee”

Rode Duivels op groot scherm: “Breng opblaasbare figuur mee”

De vorige wedstrijden daagden er tot 2.500 mensen op in het centrum van Bornem Foto: Joris Herregods

Bornem -

Net als bij de vorige wedstrijden van de Rode Duivels zal de match van vanavond op een groot scherm worden vertoond op het Kardinaal Cardijnplein in Bornem. Maar om de sfeer nog leuker te maken, doet de gemeente nu een oproep om opblaasbare figuren mee te brengen. Er zullen ook honderd grote opblaasbare ballen in het publiek worden gegooid.

“Het is warm buiten en we spelen tegen Brazilië. Dat betekent dat we er een leuk sambafeestje van moeten maken. We dagen alle supporters uit om met een opblaasbare figuur naar het Cardijnplein te komen. Ik denk dan aan opblaasbare ballen of krokodillen. Wijzelf voorzien honderd ballen die groter zijn dan één meter. Alles wordt in het publiek gegooid, zodat iedereen ermee naar mekaar kan gooien”, zegt Goedele De Clerck namens de gemeente Bornem.

“Af en toe gooien we ook een plastic meloen tussen de menigte. En als die dan tot in onze caravan terechtkomt, dan delen we nog extra gadgets uit. Als de duisternis valt, zullen we ook LED-ballonnen de lucht laten ingaan en delen we als extra nog eens tweehonderd Rode Duivels-voetballen uit.”

“Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de Rode Duivels worden aangemoedigd vanuit Bornem en dat we winnen van Brazilië. Uiteraard.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio