Dronken veiligheidsofficier van NAVO randt vrouw uit Sint-Truiden aan

Dronken veiligheidsofficier van NAVO randt vrouw uit Sint-Truiden aan

Foto: BELGA

Evere / Duras / Sint-Truiden -

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veiligheidsofficier van de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel veroordeeld tot twee jaar met uitstel voor de aanranding van een vrouw uit Sint-Truiden. De man is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Ook die straf is met uitstel.

Na een barbecue op de luchtmachtbasis in 2012 reed de man naar Sint-Truiden. Tijdens de rit belde hij verschillende keren naar de vrouw met wie hij enkele jaren voordien een onenightstand had gehad. De vrouw wilde niet dat hij naar haar woning kwam en zette haar gsm af om te voorkomen dat de man haar opnieuw zou bellen. Rond middernacht stond de dronken man plotseling voor haar deur en begon hij daar zoveel kabaal te maken dat ze hem uiteindelijk toch binnenliet.

De man mocht blijven overnachten omdat de vrouw niet wilde dat hij opnieuw dronken achter het stuur zou kruipen. In de loop van de nacht randde de man de vrouw aan. De dag erop stuurde hij enkele sms-berichten waarin hij zich excuseerde. Daarna vernietigde hij de sim-kaart van de telefoon waarmee hij de vrouw de avond voordien belde en de berichten had verstuurd. Op die manier probeerde hij de gebeurtenissen te verbergen voor zijn vrouw en oversten.

Nadat de vrouw klacht neerlegde, verloor de man een tijdlang zijn veiligheidsmachtiging om op de basis in Kleine Brogel te mogen werken. Aan de vrouw uit Sint-Truiden moet de officier een schadevergoeding van 3.500 euro betalen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio