Subsidies van de provincie bereiden leerlingen beter voor op de arbeidsmarkt

Deinze - In Oost-Vlaanderen daalt het aantal leerlingen dat zonder diploma de schoolbanken verlaat. Toch verloopt de aansluiting op de arbeidsmarkt nog steeds erg moeilijk voor 10% van de Oost-Vlaamse leerlingen. De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt daarom Oost-Vlaamse scholen met projectsubsidies om leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De provincie kent aan 37 projecten een totale subsidie toe van €344 455. Drie projecten uit Deinze ontvangen samen bijna €38.000.

Het Samenwerkingsverband tussen GO! Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs De Veerboot in Astene en het Multicultureel Centrum Wagenschot in Eke-Nazareth krijgt €5000 voor het derde jaar van hun project ‘Time-in’. Dit project wil positief gedrag, emotioneel welzijn en academische prestaties promoten in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs.

Het samenwerkingsverband tussen VTI Deinze, GO! Erasmusatheneum Deinze, Leiepoort Campus Sint-Theresia, Jeugd en School Deinze en de stad Deinze ontvangt€16.450 voor hun project ‘Schooluitval NUL-stage-academie’. Het nieuwe schooljaar wordt hun derde projectjaar.

Het samenwerkingsverband tussen de scholengemeenschap Edith Stein in Gent, Vrij CLB regio Gent, het Interstedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding in Gent,  het Centrum voor Leerlingenbegeleiding GO! Gent, de Scholengemeenschap De Bron (Gent-Zuid) in Astene, de Scholengemeenschap Stroming (Gent-Noord) in Oostakker, GO! Technisch Atheneum GITO Groenkouter in Sint-Amandsberg, de Arteveldehogeschool campus Brusselsespoortstraat in Gent en de Frenetmiddenschool in Gent krijgt €16.500 voor hun project ‘Routeplanner’, een verbindende persoon die leerlingen helpt opnieuw aansluiting te vinden in hun leertraject.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio