Moeder en zoon overvallen in ondergrondse parking van ziekenhuis

Moeder en zoon overvallen in ondergrondse parking van ziekenhuis

Foto: fvv

Heverlee / Leuven -

Een moeder en haar zoon zijn donderdagavond overvallen in de ondergrondse parking van het Heilig Hartziekenhuis in Leuven. De dader werd snel gevat en is inmiddels aangehouden. Dat meldt het parket van Leuven vrijdag.

Een 73-jarige vrouw uit Herent en haar 52-jarige zoon uit Leuven keerden rond 23 uur terug van een etentje. Op weg naar de parking merkten ze dat ze achtervolgd werden door een man met een kap over het hoofd. De onbekende stapte mee in de lift van de parking. Bij het buitenkomen op weg naar de auto duwde de man de vrouw omver en rukte haar handtas van de schouder. De bejaarde vrouw kwam daarbij ten val.

De zoon liep de overvaller achterna en kreeg klappen op het hoofd met een houten lat. Toch kon hij samen met zijn moeder de handtas bemachtigen voor de dader op de vlucht sloeg.

Aan de hand van de persoonsbeschrijving en een foto kon de politie al snel een 40-jarige verdachte uit Leuven inrekenen. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van diefstal met geweld. De dader werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees