Vrouw die haar borsten bedekt met stuk meloen moet van reclamewaakhond JEP van affiche worden gehaald

Vrouw die haar borsten bedekt met stuk meloen moet van reclamewaakhond JEP van affiche worden gehaald
Antwerpen -

Een vrolijke affiche waarop een Antwerpse groothandel in groenten en fruit iedereen een prettige vakantie wenst, wordt niet gesmaakt door reclamewaakhond JEP. De campagne moet zelfs worden stopgezet wegens te seksistisch.

De reclame op de achterzijde van de voertuigen toont een vrouw in een korte jeansshort die op haar rug in het gras ligt met de benen in de lucht. Haar borsten zijn bedekt met twee stukken watermeloen. Daarbij de naam van de firma Claessens en de tekst: “Wenst je een prettige vakantie”.

“Een klager vond de reclame vrouwonvriendelijk en vroeg zich af wat het verband is tussen iemand een prettige vakantie wensen en een halfnaakte vrouw daarvoor gebruiken”, zegt de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP).

De Jury heeft de klacht onderzocht en oordeelde dat het gebruik van de afbeelding van de vrouw “misplaatst is om een commerciële boodschap over te brengen over groenten en fruit terwijl die geen enkel verband vertonen met het afgebeelde lichaam van de vrouw.” En dus vindt men dat de reclame op deze manier de vrouw tot een object herleidt. Rekening houdend met de manier waarop de vrouw is afgebeeld, wordt ook de menselijke waardigheid van de vrouw aantast.”

En dus moet het bedrijf de reclame aanpassen of verwijderen.

Bij de firma Claessens in Antwerpen was vrijdagmiddag niemand meer bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees