Moeder en zoon overvallen in ondergrondse garage ziekenhuis

Leuven -

De Leuvense onderzoeksrechter heeft gisteren een 40-jarige man uit Leuven laten aanhouden op verdenking van een diefstal met geweld op een 73-jarige vrouw en haar 52-jarige zoon.

Moeder en zoon waren na een etentje omstreeks 23 uur op weg naar hun wagen die geparkeerd stond in de ondergrondse garage van het Heilig-Hartziekenhuis aan de Naamsestraat in Leuven. Op een bepaald moment merkten ze dat ze achtervolgd werden door een man met een kap over het hoofd. Ook was de verdachte volgens de slachtoffers opvallend warm gekleed. De kerel stapte bij zijn slachtoffers in de lift van de parking. Toen de zeventiger uit Herent en haar zoon uit de lift stapten, duwde de onbekende man de vrouw tegen de vlakte en rukte hij haar handtas van haar schouder. De vrouw kwam ten val.

Haar zoon liep de overvaller achterna, maar werd op het hoofd geslagen met een houten lat. Uiteindelijk slaagden de slachtoffers erin de handtas te recupereren nog voor de dader er met de tas vandoor kon gaan. Aan de hand van de persoonsbeschrijving en een foto van de dader kon de politie de man snel inrekenen. De overvaller gebaarde van ‘krommenaas’ en wenste geen verklaringen af te leggen. Bij zijn arrestatie had hij een pull van het slachtoffer bij zich. Het parket besliste een gerechtelijk onderzoek te vorderen tegen de man. Volgende dinsdag verschijnt de veertiger voor de raadkamer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio