Politie en parket zoeken getuigen van zware crash

Liedekerke / Affligem -

Politie en parket zijn op zoek naar mogelijke getuigen van het zware ongeval vrijdagochtend op de Stationsstraat in Liedekerke.

Het moet een zware klap geweest zijn vrijdagochtend omstreeks vijf uur in de bocht van de Stationsstraat (N208) tussen de rotonde in Liedekerke en de Bellestraat in Affligem.

Een Audi en een oudere Volkswagen botsten er frontaal op elkaar waarna de brokstukken verspreid lagen over het wegdek. De bestuurder van de Audi raakte lichtgewond. De persoon in de Volkswagen werd uit het voertuig geslingerd en werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk wat de huidige toestand van het slachtoffer is. Over de omstandigheden van het ongeval is nog niet veel bekend. Mogelijk week een van de bestuurders van het rijvak af, waardoor een botsing niet kon vermeden worden. De lokale politie TARL en het parket Halle­Vilvoorde onderzoeken het ongeval.

Ondertussen werd de persoon van de Audi al verhoord door de politie. “Het tweede slachtoffer dat in levensgevaar afgevoerd werd, kon nog niet verhoord worden. We beschikken daarom nog niet over alle gegevens om de oorzaak te achterhalen”, klinkt het bij de politie. “We zijn wel op zoek naar de bestuurder van een witte Porsche die op het moment van het ongeval in de buurt reed. We vragen dan ook dat hij of zij contact opneemt met de lokale politie op het nummer ­053-65.00.65. Ook andere potentiële getuigen worden uiteraard verzocht om zich te melden.”

Om het onderzoek na het ongeval niet te hinderen, bleef de gewestweg in beide richtingen nog tot ongeveer 10 uur afgesloten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio