Mama

Kersverse moeder krijgt bakken kritiek nadat ze deze foto post na bevalling, maar gaat al snel in de tegenaanval

Kersverse moeder krijgt bakken kritiek nadat ze deze foto post na bevalling, maar gaat al snel in de tegenaanval

Foto: Facebook/Constance Hall

Een Australische blogster heeft bakken kritiek gekregen op een foto die ze had gepost na haar bevalling. Op het beeld is te zien hoe ze met haar smartphone bezig is terwijl haar partner Denim Cooke aan het voeteinde van het bed druk in de weer is met de baby. Onverantwoord, zo vonden sommigen. Maar Constance Hall besloot zich niet zomaar te laten doen.

Blogster Constance Hall postte zelf de foto, die ze beschrijft als haar favoriete beeld van de geboorte van haar kind. Maar de commentaar op sociale media liet niet lang op zich wachten.

Mensen vroegen haar waarom ze op haar gsm bezig was in plaats van zich te bekommeren om haar pasgeboren kind. Hall besloot vrij snel om in de tegenaanval te gaan.

“Niemand heeft hier zaken mee”

“Ik postte gisteren een foto van mezelf terwijl ik met mijn telefoon bezig was op de dag dat mijn zoon geboren werd”, schrijft ze op Facebook. “Natuurlijk kreeg ik daar commentaar op van enkele onnozelaars die vroegen waarom ik dat deed, in plaats van elke seconde te besteden als liefhebbende en dankbare moeder. Daarop werd ik verdedigd door enkele dames die zeiden dat ik misschien aan het FaceTimen was met mijn andere kinderen of mijn familie.”

“De waarheid is dat het niemands zaken zijn wat een moeder op haar telefoon doet de dag waarop ze bevallen is. Of ze nu haar kinderen of haar moeder foto’s stuurt van de baby, of gewoon opzoekt hoe ze haar borsten kan laten opereren in Thailand, het gaat je geen moer aan. Om eerlijk te zijn: de manier waarop een andere moeder moedert, is jouw probleem niet.”

“Twee dingen zijn wél een probleem”

Nadien haalde ze twee dingen aan die volgens haar wél een probleem zijn van de criticasters. “1. Als een kind misbruikt wordt. Seksueel, mentaal of fysiek. Of verwaarloosd of uitgehongerd wordt. Of als het niet de medische zorgen krijgt die het nodig heeft. Dán moet je tussenbeide komen. En als ik zeg tussenbeide komen, dan bedoel ik de kinderbescherming bellen en niet jammeren en klagen op Facebook.”

“En 2. Jouw kinderen. Zij zijn jouw probleem. Hoe je hen opvoedt, wat jij doet op je telefoon, wat voor een moeder jij bent. Maar alle andere dingen, daar heb je geen zaken mee.”

Uiteindelijk bedankte ze ook nog iedereen die voor haar opkwam, ook al benadrukt ze dat dat helemaal niet nodig was. “Het kan me helemaal niet schelen wat de mensen zeggen”, voegde ze er nog aan toe

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees