Die avond, in een Braziliaans café in België: zo groot de hoop was, zo geelgroen van jaloezie dropen de Brazilianen weer af

De Brazilianen geloven hun ogen niet, ze liggen uit het toernooi. Foto: dkr'

Heverlee / Leuven -

In een stad vol Duivelse rode vlaggen, is het Braziliaans-Belgische Café Belgaleiro de enige veilige haven voor Braziliaanse supporters. De Braziliaanse Jo zit gezellig aan een tafeltje met zijn amigos, zich niet bewust van de catastrofale nederlaag die zijn land te wachten staat.

“Ik woon al 26 jaar in België, maar ik supporter voor Brazilië”, zegt de arme ziel. “Als België verliest, zullen jullie triest zijn, maar jullie komen het wel te boven. Als Brazilië verliest, is dat een nationale schande. Maar wij gaan winnen,” zegt hij dan nog zelfverzekerd.

Als één man zingen of brullen de Brazilianen hun volkslied mee als hun spelers opkomen. Maar toen kwam de eerste helft. 0–2. Meu Deus. De passionele Braziliaanse vlam die in hen brandde bij aanvang, was gedoofd tot een treurig kampvuurtje.

Toen scoorde Augusto en de sfeer sloeg om. Er was weer hoop. De Braziliaanse vlaggen werden hoopvol gedrapeerd. Vastgeklampt, als een reddingsboei. Maar het doelpunt was slechts een laatste stuiptrekking van de stervende ploeg. België-Brazilië eindigde op 1-2. De Brazilianen dropen treurig af. Geelgroen van jaloezie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio