Recordaantal aanvragen voor plaatsen op rolstoelpodium Werchter

Recordaantal aanvragen voor plaatsen op rolstoelpodium Werchter

Er staat heel wat ervaring op het rolstoelpodium, van waarop je een goed zicht hebt op de verschillende optredens op het grote podium in de wei. Foto: evb

Rotselaar / Haacht -

Op het ‘rolstoelpodium’ centraal op de weide van Rock Werchter is het koppel Eddy Dierickx (54) en Elisabeth Sanders uit Tervuren een vaste waarde. Samen met Jelle De Smedt (34) van Inter zorgen ze voor de opvang en begeleiding. Voor Eddy is het al zijn 31ste Werchter, Elisabeth is er voor de achttiende keer bij.

Eddy bleef na een tour van David Bowie ‘hangen’ op de weide, later kwam ook Elisabeth erbij. “Eerst stond ik front stage, later zorgde ik voor de opbouw. Maar de leeftijd staat dat niet meer toe”, zegt hij. “We hebben hier een geweldige job, eigenlijk zijn dit de vipplaatsen, wat hoger dan de rest.” Elisabeth beaamt: “Het is hier gewoon aangenaam met mensen te vertoeven. We doen dit voor het vijfde jaar op rij en kennen deels onze gasten.”

Michael François (23) uit Kortenberg is erg tevreden met het podium: “Ik heb al veel en goed kunnen kijken, dit is het beste podium van de weide en we worden bediend door supermensen. Ze staan altijd en voor alles klaar. Straks als ik naar Klub C trek, word ik ook begeleid. En uiteraard, naar het grote scherm voor de match van Brazilië-België.”

Recordjaar

Nog nooit kreeg Inter zo veel aanvragen binnen dan dit jaar, 470. Af en toe moeten mensen dus worden geweigerd. “Dat valt nog mee. Door de grote keuze aan groepen is nooit iedereen tegelijk op ons rolstoelpodium. Het werd dit jaar trouwens vergroot, hier kunnen tegelijkertijd 130 mensen terecht”, legt Jelle uit. Zelfs wanneer mensen op het festival een been breken, kunnen ze bij Inter terecht. “Ons nummer hangt overal uit.”

Inter maakt evenementen toegankelijker voor mensen met een beperking. “We adviseren organisatoren. Hier op Werchter hebben we een alternatieve ingang voor mensen in een rolstoel, het rolstoelpodium en ook de toiletten zijn aangepast”, zegt Jelle die al tien jaar actief is als medewerker op Werchter. “We helpen bij verplaatsingen en toiletbezoeken, met Elisabeth en Eddy erbij zijn we 36 mensen sterk.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees